• 176
    2021'in son dönemlerinde matrix: resurrections vizyona girmişti, hatırlarsınız. hem ilk film dışındaki filmlerini çok sevmemem, hem pandemiye denk gelmesi (o dönem oğlum çok küçüktü, çok korkuyorduk) hem de çok olumsuz eleştiriler alması sebebiyle dördüncü filme gitmemiştim. geçen gün aklıma geldi, oturdum izledim. evet film izlemeye değmeyecek kadar kötüymüş ama bir detay vardı ki çok gerçekçi olması sebebiyle hem canımı çok sıktı hem de bu sarı lacivertlileri fazlasıyla hatırlattı.

    - spoiler-

    neo ve trinity kaçamasın diye "lockdown modu" yapıp botları swarm olarak üstlerine saldıkları sahneden bahsediyorum. komut gelir gelmez yataklarından fırlayıp neo ve trinity'nin üstüne atlamaları, özgür iradeleri olmadan tamamen sistem tarafından kontrol edilmeleri ve beyinsizce bir linç girişiminde bulunmaları çok fazla günümüz. fenerbahçe taraftarı da bu alegorinin en net karşılıklarından biri.

    - spoiler bitti -

    varlığı akla mantığa hakaret, berbat bir güruh bu troll örgütü. işin en kötüsü de bir kısmının ciddi şekilde finanse edilmesine rağmen bir kısmının gerçek insanlardan oluşması. matrix evreninden kara bir kehaneti ülkece yaşıyoruz sayelerinde. lanet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın