resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2738
    ister kanat oynasın ister 10 numara bu kadar top kaybettikten sonra manası yok. ve kaptırdığı topların ciddi bir bölümü de pozisyon gereği kayıplar değil, tamamen şahsi show yapmaya çalışırken ya da basit olan yerine illa skill vs zorlarken olan kayıplar. daha bugün 1-0 gerideyken vermeye çalıştığı göğüs pası gibi.

    hem hücum pres, gegenpress oynamaya çalışıyorsun hem kanadın her topu öğütüyor. e sistemin mantığı rakipten topu hızlı almak ve dengesiz yakalamak ve hücuma çıkarmamak. tempoyu da senin ayarlaman lazım. ama o kadar çok top kaybediyoruz ki. köhn eziyor, demirbay eziyor, dubois ezmiyor öldürüyor direkt, e ziyech de öldürüyor. sonra icardi gelip top dağıtmaya, mertens 37 yaşında ani atak yememek için adam kovalamaya çalışıyor. sonuç kabızlık.

    bu futbolu oynayacaksak ziyech bu şekilde gitmez. bakın en basit örnek ziyech’in oynadığı derbilerde bu takımın daha golü yok. ve korkunç top kaybı istatistikleri var. elbette ki tek suçlu ziyech değil; ama sen hatay’a yaptığın gibi fb/bjk vs’ye böyle hovardaca da davranırsan gol atılamama sebeplerinden olursun.

    (bkz: 9 ağustos 2024 galatasaray hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın