• 135
    sigara içmesi, kilo problemi ve enteresan fiziğiyle aşırı hantal kalan oyuncu. gücü kuvveti elbette yerinde ama smaç vurduktan sonra yere düştüyse yerden kalkması genelde asırlar falan sürüyor. bir sebepten yere uzanması gerektiğindeyse olay mahalline ulaşana kadar rakip o sayıdan gelen servisi dahi atmış oluyor.

    1.95 özellikle kadın vücudu için uzun bir boy ama gigantizm seviyesinin de altında. yine de, uzun yıllardır en üst düzeyde olmasına rağmen fiziğini tam toparlayamadı. muhtemelen kilo alıp vermeler sebebiyle var olan yapısı da sürekli bozulup duruyordur.

    bunca senedir anlamadan da olsa takip ediyorum, fiziğinin zımba gibi formda dedirttiğini hiç hatırlamıyorum.

    muadili sporcular da hiçbir zaman müthiş atletler olmasa da bazı açılardan normalin üstü güçlü olmayı hep başarıyorlar. üstelik fizikleri hep belli bir seviyede oluyor.

    ebrar hep motivasyonuyla ve günündeyse ölümcül olabilen smaçlarıyla bir yere kadar işi kotardı. vargas öncesi dönemde rakiplerin devşirmelerine karşı elinden gelenin fazlasını ortaya koyduğu maçlar oynadı. biraz da hem guidetti hem de cansu'yla bütün sezon birlikte olmanın avantajıyla bazen büyük maçlar oynadı.

    oynayamadığı zamanlarda da en azından kabul edilebilir sebepler vardı...

    kendi adına konfor alanından çıkıp yurtdışında oynamaya başladı. milli takımda koç değişti, üstelik o yazılı olmayan kurala milli takım da ayak uydurdu ve bir devşirme canavar aldı.

    bütün bunlar ebrar'ın tüm defolarının daha göze batar hale gelmesine, aslında ne kadar yerinde sayıyor olduğunun falan fark edilmesine sebep oldu.

    16-17 yaşındayken sahada bağıra çağıra top oynayan, yerleri yumruklayan, hırstan üstünü başını parçalayan bir çocuktu. ne kadar kendini dizginlemeye çalışıyor gibi görünse de aslında hala aynı çocuk.

    ama artık yaş gruplarında değil dünyanın zirvesinde, takımın üzerine kurulduğu o alternatifsiz oyuncu da değil.

    saha dışı olayları, yönelimleri, saçı başı hikaye...

    artık gerileyen bir ebrar'dan bahsediliyorsa ya da linç harici eleştirilerin dozu yükseliyorsa temel sebebi budur.

    ebrar'ın konumu değişirken ebrar yerinde sayıp durmuştur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın