resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12404
    avrupa'da bașarılı olmak ve nispeten iyi rakipleri yenebilmek için çok koșmak gerekiyor. bunu daha kaç defa tecrübe edeceğiz.

    biz avrupa kupası aldığımı zaman takımda en az koșan hagi'ydi onun da hırsı hiç kimse de yoktu. biz uefa finalini 10 kiși oynadık. rakibimiz 11 iken biz 10 kaldık ve en iyi oyuncumuz çıktı. ayrıca maç uzatmalara gitti. onu da 10 kiși tamamladık. abi bu nasıl oldu? çok koștuk. berkamp'ı overmars'ı henry'i viera'yı durdurabilmek için onlardan çok koșmamız lazımdı, çok koștuk. ve bu çok koșanlardan biri okan hocaydı. yani biz bu adama gidip futbol anlatacak kapasitede değiliz.

    ben gördüğümü yorumluyorum. 37 yașındaki mertens ile( mertens hepsinden daha çok mücadele ediyor bu arada) ziyech ile șu durumdaki icardi ile koșamayız. bu oyuncu grubu ile ön alan presi deniyoruz bir de. torreira'yı ileri atıyoruz. dakika 60'dan sonra ortasaha da düșüyor. ziyech'e top geliyor topu kaptırıyoruz haydi koș geri, kerem top kaybı yapıyor haydi koș geri, berkan top kaybediyor koș geri, icardi zaten top tutabilen bir forvet değil o top kaybediyor koș geri. zaha'yı oyuna atıyoruz kapanan takıma gidemiyor top kaybı koș geri. takım zaten koșamıyor. bu kadar top kaybına 5 torreira olsa yine koșamayız. çok ekstra motive olduğumuz maçlar dıșında bu oyun tarzı ile avrupa'da bizi döverler. dövüyorlar da.

    bu takım etkili koșular yapabilecek oyunculara sahip takım. barıș, zaha, kerem, bats. bakın kerem'i zaha'yı cizgiye hapsettiğimiz anda milyon tane top kaybediyoruz. kerem, zaha, barıș açık alanda ekili. kerem'in manchester'a attığı gol ronaldo golü. önüne gelen top doğru koșu tek vuruș. bizim denememiz gereken bunlar. oyunu sete döndürdüğümüz anda top kaybı geri koș, top kaybı geri koș.

    anlatmaya çalıștığım șu. zaten koșamayan bir takımız. bunun üzerine kerem gibi icardi gibi ileride top tutamayan, ziyech gibi artık çok ağırlașmıș top kaybına müsait oyuncularımız varken oyunu sete döndürüp takımı çok yoruyoruz. bunun üzerine bek oyuncuları ve stoplerler koșmaktan top kaybı kaçınılmaz oluyor. top rakibe geçti mi önde pres deniyoruz. ben izlerken yoruluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın