resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12394
    geldiğinden beri takıma aldırdığı sağ kanat oyuncuları rashica, zaniolo, tete, ziyech olan teknik adam. stil olarak birbirine benzemeyen dört oyuncu. yusuf demir çok genç olduğu için onu saymıyorum. eldeki yunus ve barışı da sayarsam iki senede sağ kanatta 6-7 farklı oyuncu forma giymiş. tatmin edici performans verenler barış ve rashica, yani sağ ayaklı olup fizik gücü ve temposu öne çıkan oyuncular.
    sağ kanatta ziyech ile oynamak başka, barış ile oynamak başka değil mi? işte hocanın çözemediği meselelerden birisi bu. iki oyuncudan hangisi oynarsa oynasın diğer mevkilerin hareket şekli genelde aynı kalıyor. oyuncu sisteme uysun diyorsa o zaman uygun oyuncuları transfer etmek zorunda.
    icardinin nerede konumlanacağı, mertensin nereye hareketleneceği, ters kanattaki oyuncunun arka direğe koşup koşmayacağı, sağ bekin çizgiye mi ineceği yoksa içe mi kat edeceği gibi bir sürü şey ziyech oynarken farklı barış oynarken farklı çalışılmalı. işte ben bu çalışmayı çok zayıf görüyorum. sahada ziyech varsa onun fiziksel eksikliğini tolere etmek, pas ve şut becerilerini değerlendirebilmek için bir plan yapmanız lazım. artık icardi duvar olmak için 18 dışına mı gelir, mertens ve sağ bek üçlü kısa paslaşmalar için yaklaşırlar mı, yoksa merkez orta saha sürekli yakında mı durur, bilmiyorum. barıştan sabahtan akşama kadar çizgide gidip gelmesini, bekini kovalamasını, şok pres yapmasını isteyebilirsiniz. ama bunu ziyechten isterseniz oyuncu çöpe döner.
    diğer mevkiler için de benzer şeyler yazılabilir. bunları değerlendirmeden oyuncu eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın