• 14
    sadece maç özelinde geçerli olan önerme. galatasaray'ın sadece maç özelinde rencide olmasının tek sebebi de maç dışında her alanda rakiplerini çok ama çok rencide etmiş, daha da ileri götüreyim, rakiplerine hiç şans bırakmamış olması.

    açıklayayım.

    galatasaray mahallenin kuşaklardır o bölgede oturan, orta üst sınıfa mensup, akıllı, yakışıklı çocuğu. diğerleri aileleriyle birlikte memleketten yeni gelmiş, aynı yaş grubunda, park duvarlarında çekirdek çitleyen tayfa.

    galatasaray annesi babası mimar, boğaziçi'nde okuyan, genetik olarak şanslı doğmuş, diğerlerinin hayatta göremeyeceği ortamlara girip çıkabilen, güzel kızlarla sevgili olabilen genç.

    diğerleri aile evinde dayak yiyen, meslek lisesinden kopyayla mezun olmuş, bir baltaya sap olamayıp bütün günü "karşim"lerle "of kıza bak"larla geçiren nargileci çete.

    sizce asıl kim kimi rencide ediyor olabilir bu durumda?

    galatasaray ve diğer iki istanbul takımının kupa sayıları şöyle:

    galatasaray: 24 süper lig, 18 türkiye kupası, 17 süper kupa, 5 başbakanlık kupası, 1 uefa kupası, 1 süper kupa: 66 resmi kupa
    fenerbahçe: 19 süper lig, 7 türkiye kupası, 8 başbakanlık kupası, 9 süper kupa: 43 resmi kupa
    beşiktaş: 16 süper lig, 11 türkiye kupası, 6 başbakanlık kupası, 9 süper kupa: 42 resmi kupa

    galatasaray'ın osmanlı'dan itibaren ülke kültürüne yön veren eğitim kurumları var,
    avrupa'da bilinirliği ve prestiji var,
    diğerlerinin vizyonunun yetmediği ve sonraki yıllarda taklit etmeye çalıştığı "ilk"ler alışkanlığı var,
    diğerlerinin rüyasında göremeyeceği bir demokrasi kültürü var,
    diğer camialarda asla oluşmayacak bir "efsane çıkarma" potansiyeli var, hem de her jenerasyonda.

    evet, kendi içimizde sorunumuz çok. ama bu, boğaziçi okuyan gencin avrupa'da çok iyi bir iş bulmakta yaşadığı zorluk gibi. yoksa o genç, mahalledeki çekirdekçi incelleri çoktan ezip geçmiş durumda.

    bizden bu kadar nefret etmelerinin, bizim maçlara bu kadar aç ve saldırgan çıkmalarının sebebi bu. biz aynı açlıkla cevap veremediğimiz için derbi özelinde kimi zaman can yakıcı sonuçlar alabiliyoruz. çünkü tek şansları bizi birebir yakaladıkları zaman yenmek. tıpkı çekirdekçi tayfanın mahallenin havalı çocuğunu kıstırıp dövmeye çalışması gibi. kötü zamanımıza denk geldiğinde yeniyorlar da. ama başka yapabildikleri hiçbir şey yok.

    bu soruna bir gün çözüm bulup bizim de farklı galibiyetler lazım. bu apayrı bir konu. ama galatasaray'ın rakiplerine karşı dominasyonunun, rakiplerinden ne kadar üstün olduğunun da asla unutulmaması gerekiyor. tek maça bu kadar asılmalarının sebebi o farkı unutturmak çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın