resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 3385
    6 milyon euro gibi kendisi için komik sayılabilecek bir bedelle takıma katılmıştır. galatasaraylı futbolculardan beklediğimiz oyun ve takımdaşlık karakterine sahip oyunculardandır, takım mağlup olduğunda kaptan gibi gerçekle yüzleşip doğru mesajlar verir, sahada bulunduğu anların tamamında da savaşır.

    sadece futbol değil tüm takım spor müsabakalarında her zaman en iyi diye bir sporcu yoktur, rakibiniz de sizi etkiler. torreira boy sebebiyle fizik dezavantajı olan ancak yine boy sebebiyle de bazı avantajları olan bir futbolcudur. buna örnek olarak, ayaklarının çok seri olması, kendi etrafındaki seri dönüşleri ve topu ayağından hızlıca çıkartabilmesi verilebilir.

    eleştirildiği veya eleştiriye örnek verilen maçlarda genel olarak karşısında kendisi gibi dinamik oyuncular yer alıyor. hatta bu maçlara dikkat ederseniz rakiplerin ortasahasında dinamik oyuncuların sayısı birden fazla iken biz torreira'nın yanında ve önünde yine fizik dezavantajı olan kerem demirbay, kaan ayhan ve mertens gibi oyuncuları oynatıyoruz. bu eşleşme problemine çözüm üretebildiğimiz maçlara baktığımızda ise boey veya barış alper gibi fizikli oyuncuların ekstra performans göstererek eşleşme problemi yaşatan rakip oyuncularla didiştiğini görebiliriz. belirttiğim ortasaha kurulumumuza ek zaha, ziyech gibi kanatları beraber kullanmaya çalıştığımızda ise dinamizmimizi iyice kaybedip pozisyona dahi giremeden fiziki oyunda domine ediliyoruz. kerem aktürkoğlu'nun kötü gözüken performansına rağmen kadroya seçilmesinin en büyük sebebi de bu çünkü kendisi top kaybını abartmadığı zamanlarda dinamizm sebebiyle faydalı oluyor.

    torreira konusuna geri gelirsek, problem sadece sara ile çözülemeyecek kadar derin. maçına göre, ya milli takımda montella'nın oynattığı gibi 3lu defans ve ofansif beklerin kullanıldığı dizilimde torreira ve kaan ayhan gibi iki on libero ile oynayacağız ya da klasik 4-3-3 ve bir 6 numara transferi daha elzem. anadolu takımlarına karşı iç saha maçlarında ise sara-torreira tandemi kanatlardan biri barış alper olmak kaydıyla ve jelert'in beklediğimiz gibi çıkması kaydıyla işlemeye devam edebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın