resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 259
    bence çok iyi bir transfer, liste içerisinden düşünüldüğünde benim açımdan çok başarılı bir transfer oldu. tabi ki dursun özbek yönetimi övdüğüm düşünülmesin muhtemelen teknik heyet ısrarıyla ve stratejisiyle yapılan bir transfer. çünkü hocanın biraz daha hücumcu bir 8 numara aradığı belli oluyordu ki her röportajında ceza sahasına giren bir oyuncu istediğini söylüyordu.
    şahsen ben de eğer orta sahaya tek transfer yapılacaksa bunun 8-8,5 oynayan bir oyuncu olmasını bekliyordum, daha da iyisi oldu 6-8-10 üç bölgede de rahatça oynayabilen bir futbolcu geldi. mertens'in yaşı ve devamlılığı düşünülünce bu tarz bir oyuncu sezon boyunca çok fazla kadro rahatlığı sağlayacaktır. biraz maçlarını izleyince "tabi ki yuotube skills videoları değil" çift yönlü 8 numarada taş gibi bir oyuncu olduğu görülüyor. geçen seneden takımımıza baktığımızda en net görülen eksiklikler ceza sahasında çoğalamamaktı sara bu sorunu çözebilecek bir oyuncu gibi gözüküyor. adamın tekniği gayet iyi, pas iyi, dribling de atabiliyor. 4-2-3-1 ve 4-3-3 ün tüm varyasyonlarında oynatabilirsiniz. arkasına defansif oyuncu atıp şampiyonlar liginde 10 numara kullanabilirsiniz. baskı kurmanız gereken maçta önünde mertens ile 8 oynatabilirsiniz.
    championship'ten geldiği için ptt ligi benzetmeleri, lig kötülemeleri falan yapılmış ama sanırım hiç izlememiş arkadaşlar ingiltere 2'yi tırt bir lig zannediyorlar ama bence biraz türkiye ligi dışında da maç izlemeleri iyi olabilir.
    bonservis olarak yüksek gözükse de maalesef bu profil bir oyuncuyu 10-15 m arası alamıyorsunuz. 10-15 m arası iyi ortasa bulunmaz mıydı, tabi ki bulunurdu ama hayal dünyasında yaşamamak gerek. yeni parlayan net bir profil oyuncuyu para bassanız da türkiye'ye getiremezsiniz monaco'dan foffana bunun örneklerinden biri.
    umarım takıma çok hızlı uyum sağlar ve çok başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın