resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12338
    teknik direktörü olduğu kulübün, rekor üstüne rekor kıran, müzedeki kupaların sayısını tek başına arttıran adamı kovduğunu unutmaması gereken kişi. bu konuyu çerçeveletip yatağının başucuna asması gerek.

    sert giriş için herkesten özür diliyorum ancak gelinen noktada okan buruk'un kendine gelmesi için şiddetle sarsılması gerek. bunu kim yapabilir, yönetimin yapabileceğini düşünen var mı? iş yine taraftara düşüyor.

    sen teknik adamsın, yönetimin avukatı değil. yönetim savunmaya kalkan teknik adamların sonunu en iyi bilen de yine sen olmalısın. yönetimi savunmak için harcayacağın enerjiyi lütfen teknik konulara harca ve sahada kal.

    futbolu karmaşık hale getirmek birikmiş sorunlara çare olmaz. statik, koşmayan, mücadele etmeyen bir hücüm hattını taşıyabilmek için torreira yanına man. city kadar bütçen olsa da uygun bir 8 bulman mümkün değil. günümüz futbolunda hücum hattınızdan orta sahanıza ve defansınıza kadar tüm futbolcularınız koşup mücadele etmek zorunda.

    iyi bir teknik direktörün mutlaka sağlam temellere dayanan bir sistemi olmalıdır. bu sisteme dayalı oyuncular alarak başarı kovalamak doğru olan metodtur. ileri uca icardi arkasına mertens ve kanada ziyech yazarak, takımın geri kalanını bu üçlünün oluşturduğu defoları kapatmak için dizayn etmeye çalışmak kelimenin tam anlamıyla abesle iştigal. bu noktada dünyanın en iyi teknik adamını getirseniz, defo kapamaya mı yoğunlaşır yoksa bu üçlüyü değiştirmeye mi? neden işi basitleştirmek yerine komplex hale getirip açmaza sürüyor okan buruk anlaması gerçekten güç. bu bir ego zehirlenmesi neticesi mi yoksa çaresizlik mi?

    3 ağustos 2024 kupa hezimeti gerilmiş sinirleri resmen kopardı. taraftar gözü dönmüş şekilde önüne gelene saldırıyor. ne yazık ki gidişat, mevcut yönetim ve teknik kadro anlayışıyla; uçuruma doğru hızla ilerleyen frenleri patlamış bir kamyondan hallice.

    her şeye rağmen, kadro kalitemiz iyi. modern futbola uygun bir sistem ve koşan, mücadele eden dinamik oyuncu grubu oluşturma üzerine bir çalışma yapılarak lige ambargo koymak imkansız değil. amaç imkansızı başarmak değil doğru yolu bulmak. ama bu yönetimle, bu oyuncu grubu ve teknik heyet ile doğru yolu bulup bulamayacağına galatasarayın iyiliği için en kısa zamanda karar vermesi gereken kişi okan buruk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın