resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12324
    https://www.youtube.com/watch?v=Z0LyNEiXtc4

    bununla başlayalım.
    göksel gümüşdağ'ın "sportif başarı ile karar vermeyiz" söylemi altında yatan şeyleri daha sonra başka şekillerle öğrendik.

    "soyunma odasıyla bağı kopmuştu" diye anlatılan, yazılan, çizilen şeyler vardı. "misyonunu tamamladı" söylemi de bunu anlatır en nihayetinde. yani şampiyon olmuş bir takımı ve hocayı "misyon tamamladı" demek arkasından da "başka sıkıntılar yaşayabilirdi" diye tamamen okan buruk'u korumak istemek anlaşılabilir bir şey...

    3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçında olan bitenin açıklaması son derece basittir.

    teknik direktör tercihleri ve hataları...

    fortuna düsseldorf'dan da 5 yedik. sorun 5 yemek değil. sorun kampta herhangi bir b planı çalışmamakta.

    bu takımın tek bir oyun planı var o da pres.
    bunu yapamadığı zaman zorlanıyor. son 4 derbi maçının ilk yarısında isabetli şut çekemeyen bir takımız. son beşiktaş ve fenerbahçe maçlarındaki oyun da ortada. dahası galatasaray 2.5 yıldır ölüm-kalım maçlarında öldü.

    fenerbahçe - kophenag - sparta prag vb.

    bunların hepsinde rakip topu bize verdi. ve biz içine ettik. 4-2-3-1'e öyle sadığız ki farklı durumlarda farklı şeyler yapabilmek için esnekliğe ihtiyaç var ama bizde o esneklik yok. 4-2-3-1'i farklı oyuncular ile deniyoruz ama farklı sistemler ya da taktikler denemiyoruz.

    okan buruk, zaha ve ziyech için 26 temmuz 2024'de şunu demiş;

    "ziyech ve zaha takımın ne oynadığını da net bir şekilde çözdü. çok özel oyuncular zaten. çok hazır haldeler. bu oyunu oynamak için fiziksel olarak güçlü olmanız gerekiyor, o güçlü halleriyle çok daha katkı sağlıyorlar."

    bugün ise 15 dakika oynayan bir oyuncu için maç 3-0 iken ve 10 kişi kalmışken 5'e giden bir maçtan sonra söylediği şey bambaşka...

    sanchez kenarda, 46 puan fark attığın, sol kanadında semih, sağ kanadında raşitsa'nın oynadığı beklerinden biri masauku, diğerinin svenson olduğu bir takımdan kupa maçında 5 yiyip (hadi 10 kişi öncesine geleyim 3 yiyip) hala sağa sola çamur atamazsın.

    mertens ne diyor?

    "gol yedik ama maç ortadaydı. değişiklik sonrası koptu..."

    "aynı şeyi deneyip farklı sonuçlar beklemek...." demiş einstein biz 4-4-2 daha doğrusu 4-2-4 yapınca her şeyin düzeleceğini düşünüyoruz. hiçbir zaman da düzelmiyor. ve bunu artık oyuncular eleştiriyor. hemde açık açık!..

    2 senedir alınabilecek 12 bin 8 numara varken hep başka şeyler peşinde koştuk. misal geçen sene thor'u 8'e atıp 6 numara baktık. amrabat gibi..

    ayrıca bu sene yıllardır bizi çileden çıkartan şey yok.
    takımın %98'i kampta...

    banko oynayacak oyunculara kampta.
    muslera, sanchez, nelsson, abdulkerim, icardi, mertens, bay, kerem a, kerem d, berkan, kaan, zaha, ziyech, bla bla bla...

    herkes kampta. icardi, ziyech, zaha, mertens gibi adamlarda ilk kamptan beri seninle.

    ne oldu yani sorun 8 numara ile bek mi?
    bay'ı at sağ beke öyle oyna. merkezde kaan dursun ki topun kıymetini bilelim. yapmadığın şey mi?

    ne bileyim sanchez ile başla.
    adam formda, milli takımda şov yapmış onunla başla. çünkü abdulkerim sıkıntılı biliyorsun, biliyoruz... zaten o başlı başına skandal. futbolcu sadece futbol oynar. dövüş sporu yapmak nedir? sakatlık riskini bir kenara itiyorum, ağırlaştırmış seni. dönemiyorsun işte! takımın teknik direktörü buna izin vermemeli...

    beşiktaş kendi sahasında bekleyip topu sana verip kontra çıktı. beceremedi de yani o kadar kötü takıma karşı 5 yemek inanılmaz bir şey!

    ama daha inanılmazı maç sonrası zaha'yı çöpe atmak.
    madem hoşnut değilsin haziran ayında konuş oyuncu ile.

    "sen mükemmel bir futbolcusun ama bizim oyun size uymuyor. çabalıyorsun ama yeterli değil. senin değerinde düşmesin biz güzel güzel yollarımızı ayıralım" de... onu demiyorsun, övüyorsun sonra şu maçtan sonra 15 dakika sahada kalmış bir adamın 3-0 dan sonra 10 kişi kalmışken tüm beşiktaş savunmasını geçip gol atmasını bekliyorsun.

    bu arada batşu atılan her topu ezmiş, saçmalamış, icardi'ye top gelmemiş, kanatlar çalışmamış, 4-2-4 yapınca merkezi de kaptırmışsın. yunus'un ezdiği topları, kerem'in hatalarını falan konuşmuyoruz zaha mı konuşuyoruz?

    hayırlı bir mağlubiyet olduğuna kesinlikle inanmıyorum çünkü belli ki oyuncular ile teknik kadro arasında bir şeyler var.

    mertens hocayı eleştiriyor, hoca zaha'yı gömüyor.

    sonuç galatasaray tarihine bir kupa daha eklemesi gerekirken kötüler kötü rakibinden beş gol yiyor ve kupayı rakibe veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın