resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12313
    okan hocayı çok severim, benim de kendisine saygım sonsuz. şu noktada istifa demek çok saçma, fakat……

    - öncelikle ağlak kerem ısrarından vazgeçmesi gerekiyor. adam kameraya her yansıdığında elleri yana açık, ağlak bi şekilde kontrol edemediği pası atan arkadaşına bakıyor. belli ki adam mental olarak bitmiş. her maç sahaya sürmenin anlamı yok. biraz kulübede otursun, biz hepimiz buradan görüyorsak okan hoca da görüyordur, pas hatalarını, topu kontrol edemeyişini, yanlış tercihlerini. biraz kulübede otursun, bu konularda antreman yesin, mental olarak güçlü hissedene kadar ilk 11 başlamasın.

    - zaha ile ne alıp veremediği var bilmiyorum ama büyüklük göstersin, onu kazansın. eylüle kadar satmıyorsak kamp döneminde bu kadar çalışmış kendini geliştirmeye özen göstermiş adama adaletli davransın bi kaç maç ilk 11 başlatsın. hala kötüyse takımın ihtiyacını olanı yapmıyorsa zaten çıkartırsın ikinci yarı. biraz zaha’ya uygun organize taktikler geliştirsin. takım sağa yaslanıp zaha’yı solda unutturabilsin ve kendisine açık alan yattırabilsin. satacaksan sat, satmayacaksan da oyuncuyu kazan.

    - ziyech belli ki kanatta etkili olabilecek formda değil. bekine az çok yardıma geliyor ama 10 dakikada bir yavaş yavaş geri geliyor. adam kovalamıyor, oynatacağın taktiğe uygun değil. hele ki kaan ayhan sağ bek oynuyorken. boey varken göze çarpmıyordu da, kaan bekteyken sigorta bek gibi geride oynuyor. görevini de çok iyi yapıyor ama ziyach ve kaan kanadı, rakip kanadı kovalayacak bekle mücadele edecek bir kanat değil. ziyech’i mertens ile değişmeli 10 numarada denesin. yeni bek ile sağ kanatta barış alper’in formu nasıl olacak görelim.

    - berkan, kerem demirbay filan torriera’nın yanında oynayacak oyuncular değil. yeni bek gelince ilk olarak yeni transferi ve kaan ayhan’ı o pozisyon için düşünsün. şampiyonlar ligi maçlarında bizden güçlü takımlara karşı oynarken kaan ayhan - torriera tandemiyle çıksın, 10 numara pozisyonuna da yeni transferi koysun.

    - takıma organize ataklar çalıştırsın. çalışılmış atak geliştirmiyoruz, yetenekli ayaklar ne yapacak diye bekliyoruz. oyunu üçüncü bölgeye yıkamadığımız için orada pas yapamıyor, pozisyon geliştiremiyoruz. takımı buna çalıştırsın.

    - nelsson’a yaptığı hatalar için kızmasın, oyuncunun moralini düzeltsin. apo’nun saçını üçe vurdursun. köhn’e biraz pozisyon bilgisi ve çevre kontrolü öğretsin. lige kadar sanchez dinlensin. sanchez’i sattırmasın.

    - ceza sahası içinde icardi’yi topla buluşturabilsinler bi zahmet. icardi ceza sahasında bir maç içinde en az 5 kez topla buluşamıyorsa ilk 11de olması lüks. takım 10 kişi oynuyor o zamanlarda. en azından sağa sola koşup stoperleri çekmeyi, ortada arkasındakilere baş alan yaratsın lütfen.

    - orta sahayı boşaltıp hücum oyuncusu almak skor getrmiyor bunu öğrensin hoca artık. sparta prag, kopenhag, beşiktaş maçları artık bunu gösterdi sana. daha ne deniyorsun. onun yerine 4-3-3’e dönüp orta sahada daha çok top tutup öndeki yetenekli üçlüyü topla buluşturmak çok daha fazla gol şansı yaratır.

    - kamera karşısına geçince yönetimi korumayı bıraksın. medya önünde oyuncuları taraftarın önüne atmasın. oyuncunla ilgili soru soruluyorsa politik cevap ver geç, içeride soyunma odasında söyleyeceğin düşüncelerini medya önünde söyleme. birilerini taraftarın önüne atacaksan yönetimi at. merak etme taraftar senin arkanda olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın