resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12305
    3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçında yaşanan rezilliğin açık ara baş sorumlusu. hoca 2 senedir bize çok güzel anlar yaşattı ve diliyorum da yaşatmaya devam edecek. ancak kötüye kötü demediğimiz sürece, yapıcı eleştiri yapmadığımız sürece de ileriye gitmemizin ihtimali yok.

    1- ortasahayı boşaltma: bu maçla tavan yaptı heralde. ileriye çok adam atmak demek, gol atacaksın anlamına gelmiyor. fatih hocayla da bunu yaşıyorduk aslında. niye geliştirilen bir kas olamıyor bu, anlayamıyorum.
    2- yönetimi koruma: en büyük günahı. çünkü galatasaray’ın en büyük değeri okan hoca. bu işin sonunu biz hamza hocayla yaşadık. anında harcanır ve kredisini bitirir bu şekilde. yönetimi korumak yerine dürüst bi şekilde isteklerini taraftarla uygun bir dille paylaşmalı. he eğer gerçekten kadrodan memnun ise zaten yaşayacaklarına razı demektir.
    3- derbi performansı: yorumsuz. 32 yaşındayım. fener’e karşı 2002-03 sezonunda deplasmandaki 6-0 ve 2005-06 sezonunda yine deplasmandaki 4-0’lık maçlar çok eziciydi. beşiktaş’a karşı ise hatırladığım 2017-18 sezonu 3-0’lık maç var. okan hoca iyi başladığı derbilere korkunç devam ederek bu 3 maçın arasına önce 2023-24 iç sahadaki fenerbahçe ve 3 ağustos 2024 akşamı oynanan süper kupa finalini soktu. bu maçlarda biz yenilmedik, aciz kaldık. özellikle 3 ağustos akşamı bize yaşattığı şeyin bir açıklaması yok ve özeleştiri yapmalı ve eleştirilmeli de. bu kadar ne yaptığını bilmeyen ve fark yemek için değişiklikler yapılmasının bir mantığı yok.

    hoca çok değerli, tüm sektörde bize en fazla katkı sağlayacak isim. ama biz hocayı, modern yaklaşımıyla, sorunlara çözüm üreten hamleleriyle tanıdık ki burada da geç gelen oyuncu değişiklikleri hep bir sorundu aslında. hoca gelişebilir, hoca ders alabilir. ders alabileceği en güzel yerde çok ağır bir ders almış oldu. sezona bizi iyi sokacağına güvenim tam. şampiyonlar ligine kalırsak da gemi sağlıklı bir şekilde açık denizlere yol alır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın