resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 199
    bence hocamızın en çok içine sinen oyuncu olmuştur. oyuncu anladığımız kadarıyla ofansif yönü güçlü, defansif aksiyon bakımından da en azından elimizdeki oyunculardan iyi. ben geçen sene fred, bu sene de öncelikle denediğimiz wendell ile birlikte bu 3 oyuncunun da benzer profil olduğunu düşünüyorum. ofansif yönleri kuvvetli, defansif açıdan da elimizdekilerden en azından iyi seviyede olan orta sahalar. 3 oyuncunun da pas kalitesi, oyun görüşleri iyi seviyede. teknikleri iyi seviyede. bu yüzden en azından tutarlı bir profilde ısrarcı olduğumuzu düşünüyorum.

    -oyuncu championship'deki en iyi ortalama reytinge sahip 3.oyuncu olarak gözüküyor. : https://gss.gs/xZ9.png
    -ısı haritası : https://gss.gs/pZI.png
    oyuncunun bazı defansif verileri ve karşılaştırmalar şöyle;
    g.sara'nın savunma verileri;
    https://gss.gs/fFA.png
    demirbay'ın savunma verileri;
    https://gss.gs/bMS.png
    torreira'nın savunma verileri ;
    https://gss.gs/4rl.png
    fred'in savunma verileri;
    https://gss.gs/CjO.png

    benim için ölçüt olan özellikler savunma tarafındaki özellikler, çünkü oyuncu zaten çok bariz şekilde iyi bir ofansif katkı veren bir oyuncu. ön alanda pres yapıp top kapma konusunda takımda mertens ve torreira zaten harikaydı, sara da ön alan presiyle top kapma konusunda iyi gibi gözüküyor(bkz alttaki resim)
    burda -veriler bakımından- gözüme çarpan eksik bir nokta var, orta sahamızın kolay delinmesini engelleyecek özelliklerden bazıları sara'da eksik gibi gözüküyor. orta sahamızın kontralarda kolay delinmesine çok derman olacak bir oyuncu değil gibi. oyuncuyu adı bizimle anılan bazı oyuncularla ve championship'de kendini gösterip chelsea'ye transfer yapan kiernan dewsbury-hall ile karşılaştırdım ;
    https://gss.gs/Hmo.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın