resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 190
    galatasaray'a transfer olmuş olan brezilya'lı orta saha oyuncusu. kendisini izlemedim ama bu bonservis mevzusu hakkında ki görüşlerimi yazacağım.

    futbol piyasası son yıllarda inanılmaz uçmuş bir vaziyette. yıllar önce sara profilinde bir adamı almak isteseniz 7-8 milyona bu işi bitirebilirdiniz muhtemelen. ancak artık biraz parlayan bir oyuncu için hırvatistan'ın orta sıra takımı bile 20 milyondan kapıyı açıyor.

    bizim seviyemizde ki takımların ise bu piyasada var olabilmesi için geniş bir oyuncu izleme ağına sahip olması gerekiyor. bu da olmadığı için genelde ya içi geçmiş oyunculara büyük kontratlar veriliyor ya da ya tutarsa tarzı transferler yapılıyor.

    örneğin boey transferi ya tutarsa transferiydi ve tuttu. kırk yılda bir olacak şeydi. icardi, torreira gibi transferler ise taraftarın algısını biraz bozmuş vaziyette. icardi ilk transfer edildiğinde bir çok taraftar haklı olarak şüpheyle yaklaşıyordu. torreira ise yine melo gibi çok nadir gelecek bir fırsattı ve değerlendirildi. bu tarz fırsatlar çok nadir gerçekleşecek fırsatlar.

    bana göre hiçbir türk kulübünün şu ekonomi içerisinde 20 milyonları vermemesi gerekir ama ipin ucu çoktan kaçtı. takımların maaş yüklerine bakmak bile yeterli aslında. sonuçta en verimli yıllarına yeni giren, championship'de çok iyi performans göstermiş, formda bir futbolcuya bu parayı veriyor kulüp.

    açıkçası okan hocanın geldiğinden beri en hazır ve formda transferi olarak gibi görünüyor sara transferi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın