resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 167
    imzasını görmeden inanıp hayırlı olsun demeyeceğim brezilyalı orta saha.

    https://youtu.be/HYm1e4T4-wU?si=r8imtMsnsLqWH7xD

    kendisini ekteki videodan izledim. doğal olarak manyak gibi açıp championship izlemediğim için kendisi hakkında doğru bir bilgiye sahip değilim. ancak videodan çıkardıklarım şunlar:

    + oyun yönü değiştirmede çok iyi.
    + geriden oyun kurmada başarılı. (tabii çok derin kapanmayan savunmalara karşı hep bu, bizim ligde de değerlendirmek lazım bunu)
    + çalım konusunda iyi, özellikle bazı vücut çalımları var videoda çok beğendiğim.
    + dribbling'i güzel, fazla süratli değil gibi ancak alan verilirse değerlendirir.
    + hava toplarında boyuna göre iyi bir hakimiyeti var.
    + uzaktan şutları ortalamanın üzerinde.
    + ceza sahası içerisinde ters köşeye bıraktığı (sağdan girip uzak tarafa) çok pozisyonu var.

    gelelim görmediklerime:

    - savunma bu adamın işi değil gibi. yani 8 değil 10 oynasa bile önde basan bizim gibi bir takım için bu bir zafiyet bence.
    - verilen ratinglerde pozisyon alma ve markaj düşük verilmiş. kesin bir şey dememekle birlikte geliştirmesi gerekir.

    bir de genel brezilyalı kanısı bırakayım ortaya:

    ? oyun içerisinde devamlılığı var mı yoksa zaman zaman oyundan kopuyor mu bunu bilemiyoruz.

    elbette oyuncuyu bir kaç 90 dakika izlemiş olmak şart. bu bende yok ancak scouting departmanımızın bu benim - ve ? belirttiğim kısımlara da çalışıp bunları da raporlayıp transferde buna göre ilerlediğimizi düşünmek doğru olan. umalım ki bu şekilde ilerlenmiş olsun.

    bir de işin mali tarafı var tabii ki.

    eğer konuşulan rakamlar doğru ise (15 milyon + bonuslar / 20 milyon vb.) oyuncu galatasaray tarihinin en yüksek bonservis ödenen futbolcusu olacak. wendel konusu geçtiğinde de aynı şeyi söylemiştim, yine tekrarlayayım: brezilya dışında sadece bir ligde bir takımda oynamış bir oyuncuya bu seviyelerde para vermek doğru mu?

    maaş konusu da ayrı bir durum. senelik 3 milyon euro'dan bahsediliyor o rakam için de, bu da çok fazla diyemesek de fazla bence. sonuçta her ne kadar lig saçma sapan olsa da oyuncu torreira - icardi - ziyech - zaha - mertens gibi isimlerin olduğu galatasaray'a geliyor ve şampiyonlar liginde oynamak için geliyor. championship'te 1 dikkat çekerse bu galatasaray ile şampiyonlar liginde 3 hatta 4 dikkat çekecektir, bunu ikna malzemesi olarak kullanmayı başaramadık mı acaba yine?

    gerçi işin içinde cenk ergün olunca bir şey diyemiyorum. 2 isteyen oyuncuya çıkıp "genç adamsın lazım olur" diyerek 3 vermiş de olabilir. norwich'e "siz de premier lige çıkmaya uğraşırsınız 15 az 20 verelim" demiş de olabilir.

    tabii ki bu entry'deki her şey oyuncu gelip oynamadan farazi kalıyor. belki oyuncu gelip öyle bir performans gösterecek ki 20'ye aldığımızı 45'e satacağız, buna da bir şey diyemiyorum. sonuçta gördüğüm kadarıyla potansiyeli olan ve halen gelişebileceğini düşündüğüm bir oyuncu. biraz savunma bilgisi, biraz defansif aksiyon katarsa kendine bambaşka bir oyuncu olabilir.

    imzalar atılırsa hayırlı olsun deriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın