• 21
    2024 paris olimpiyatlarında yarışan cezayirli kadın boksör.

    tanımı girdikten sonra kendisi hakkında bilgi vermek istiyorum. imane doğuştan bir kadın. gerek çocukluk fotoğrafları gerekse yapılan hormon testleri bunu yıllarca kanıtladı. ne 2020 olimpiyatlarında ne 2022 dünya şampiyonasında bir sıkıntı yaşandı. ne zaman bu kadın 2023 yılında bir rus boksörü yendi, sorun o zaman başladı.

    bunun ardından iba (boksörleri test eden ve dünya şampiyonasını denetleyen kurum) kendisini test etti. iba hakkında bilinmesi gereken şey ise yıllardır bu kurum hakkında yolsuzluk, şike ve belli başlı uyruklu oyuncuları kayırmalarından dolayı gelen şikayetler. bunların sebebi ise, iba'nın sponsorunun bir rus şirketi olan gazprom olması. iba hem 2020 hem 2022 seçimlerinde (ki 2022 seçimleri tam bir rus seçim özeti) başkan olarak bir rus iş adamını seçtiler. üstüne, 2022 yılında ukrayna asıllı boksörleri dünya şampiyonasından yasaklarken, rus ve belarus asıllı oyuncuların yasaklarını kaldırdı. buna tepki olarak hem amerika hem britanya turnuvaya boksör göndermedi. iba'nın ilişkisi şu anda uluslar arası olimpiyat komitesiyle çok kötü bir seviyede, hatta boksun olimpiyatlardan çıkartılması bile konuşulmuştu bir ara.

    imane'ye geri dönecek olursak, bu kadın hayatı boyunca sıkıntısızca giderken bir anda bir rus boksörü yenince asılsız suçlamar başladı ve iba kendisini diskalifiye etti. iba ne yaptıkları testin ne olduğunu açıkladı ne de sonuçları adam akıllı paylaştı.

    fakat tüm dünyada olduğunu gibi sözlükte de herhangi bir araştırma yapmadan oldukları yerde insanları suçlamaya hazır bekleyen insanlar olduğu için, hemen bunun üzerine atladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın