• 20
    kadın cinsiyetine ait özellikler ile dünyaya gelmiş ve fiziksel anomalisini pek çok spor dalında olduğu gibi avantajına çevirerek rakiplerinden öne çıkan kadın boksör.

    woke kültürüne karşı atılan her taşın arkasındayım fakat burada yapılan biraz adalet terazisinin şaşması haline geldi artık. kendisi bir kadın, kadın olarak dünyaya gelmiş, var oluşundan dolayı boks sporuna oldukça yatkın bir fiziği var. doğduğu ve temsil ettiği ülkede zaten bahsedilen şekilde var olması mümkün değil. hormonel bir takviye ile anormallik ortaya çıkmamışsa, varoluşundan gelen fiziksel avantajın kendisinin yarışmasıa herhangi bir beis teşkil etmemesi gerektiği kanaatindeyim.

    sırf fiziksel bir avantajı var diye bir kişinin yıllarını verdiği spor dalında yarışmaması gerektiğinin düşünülmesi oldukça zararlı bir düşünce. daha önce de örneği verildiği üzere yüzme sporunun efsanesi michael phelps, sprint koşularının en büyük ismi usain bolt, basketbol efsaneleri michael jordan ve lebron james gibi isimler bizzat atletik farklılıklarından dolayı bir spor dalını onyıllar boyunca domine etmiş isimler. burada sporun boks olması sporcu sağlığı açısından veya woke kültürünün kendisi gibi düşünmeyen herkesi hayattan bezdirmesinin artık dayanılmaz hale gelmesinden dolayı olay daha çok dikkat çekiyor fakat yine de her boksör karşısındakinin kendisine verebileceği fiziksel zararın farkındadır ve sporun içerisinde fiziksel avantajların her daim varlığı bir ön kabuldür diye düşünmekteyim.

    hormon takviyesi gibi bir durum mevcutsa zaten sporun ruhunda doping yer alamaz. paris 2024 olimpiyatlarında dopingli bir yarışmacının bu kadar rahat yarışabileceğine de inanmak istemiyorum. her açıdan ilginçliklerle ve hatta saçmalıklarla dolu bir olimpiyat gündemi geçiriyoruz. sonu ne olacak bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın