• 16
    cezayirli boksör.

    konu artık tıbbın konusudur. kendisine çok detaylı tıbbi bir inceleme yapılacak. erkek doğup kadına mı dönüşmeye çalıştı?, çift cinsiyetli mi doğdu?, kadın doğdu da hormonal/cerrahi/başka türlü destek mi aldı?, kadın doğdu da yoğun fiziksel antrenmanla mı bu hale geldi?, doğuştan genetik anormalliği (sıradışı anlamında) var? bu sorulara tıp cevap verecek. eğer kadın olarak dövüşmesin de sportif olarak cinsiyet eşitliğine uygun olmayan bir durum varsa, yarışmaması lazım.

    olimpiyatlar yüzyıldan fazla devam eden, çift cinsiyet (erkek ve kadın) tanımlanmış bir organizasyon. değişemez. son yıllarda kendini cinsel olarak tanımlama skalası o kadar çok genişledi ki, bunları olimpiyat gibi bir organizasyona sığdırmanın imkanı yok. bu ayırımcılık değil, sporun eşit şartlarda yarışma prensibini uygulama.

    bu değişik cinsiyet tanımlamalarını içine alan başka bir sportif organizasyon düzenlenmeli. dünyada ki , bu lobide, bunu düzenleyecek kaynak ve kamuoyu var. sonrasında insanlar karar verir hangisini izleyeceklerine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın