resim
Can Arat
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:40
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 98
    sabri sarıoğlu en azından futbol dünyasında sahne aldığında yıldız adayı bir isimdi. hatta ilk döneminde hücum oyuncusu olarak o ışığı da verdi. sağ beke geçtikten sonra yalnızca enerjisi ve mücadelesi ile öne çıkarken sanki tekniği köreldi. belki de kariyeri açısından en kritik hatası bu oldu.

    ancak karikatürize edildiği döneminde bile madrid maçının çevrilmesinde rol aldı, avrupa şampiyonası yarı finalinde lahm'ın içinden geçerek asist yaptı. türk futbol tarihinin yakın dönemdeki en büyük birkaç maçından ikisi bunlar.

    biz sabri'yi eleştiriyorsak en büyük kusur onda olduğu içindir. lig tv mikrofonunu göbeğine sıkıştırıp göbek atan, basına reyiz şeklinde poz kesip malzeme veren, turkcell reklamıyla kendisi üzerinden makara yapılmasına prim veren kişidir. o nedenle hatayı kendisinde aramalıdır.

    gelelim sana can. senin neredeyse kariyerinde oynadığın toplam lig maçı kadar sabri'nin türkiye kupası maçı var. futbol hayatını yarıladığında bile yetiştiğin kulüpte 90 dakika oynadığın 10 lig maçı yok. sonrasında kendin gibi vasat bir kulüp olan ibb'de forma giymiş, büyük kulüplerde forma giymiş isimleri say desek akla gelmeyecek bir isimsin. fatih terim'in yersiz bazı hamleleri olurdu, egosu da ağır basınca o isimde inat ederdi. sen de o hatalardan birisin.

    yani kendi meslektaşını eleştirmeden önce bir dönüp aynaya bak. ne başardın ki kariyerinde? bizler sokakta, kahvede, okulda, ofiste eleştiririz. çünkü o sporun içinden gelmiyoruz. ancak senin durumun çok farklı. sen o spor için hayatında bir yol çizip unutulmuş, silik bir karaktersin. o yüzden birazcık ar varsa önce kendinle yüzleş. bir başka isme yorum yapabilmek senin ne haddine?
App Store'dan indirin Google Play'den alın