• 120
    mazlum edebiyatindan kurtulup, mantikli dusundugumuz zaman, bize verilmeme sebeplerini daha iyi anlayacagimiz organizasyondur. lobi her zaman vardir, tabii ki de platini turnuvayi fransa'da duzenletmek icin elinden geleni yapmistir. ama bunlarin yani sira bu karari etkileyen baska sebeplerde vardir.

    her seyden once, euro 2012'nin sorunlari turkiye'nin turnuvaya ev sahipligi yapma sansina balta vurmustur. polonya-ukrayna ortakligi, da bizim portfolyomuz gibi vaatlerle doluydu, ve uefa turnuvayi bati ve orta avrupa disinda bir yerde oynatmak icin bu ortakliga ev sahipligini verdi. turnuvanin baslamasina 2 sene kalmisken, daha ukrayna'da bitmemis, ya da bitmeye yakin olmayan stadlar var. o kadar devlet adami sozune ragmen, insaatlar durmus, alt yapi sorunlari cozulmemis durumda. turnuvanin almanya'da duzenlenmesi hala masadan kalkmis bir opsiyon degil, kurtarici olarak dusunulen bir cozum.

    vaade dayali portfolyadan agizi daha yeni yanan uefa tabii ki de, 2 tane ust uste faciayi engellemek adina, turnuvayi alt yapisiyla, stadlariyla her seye hazir ulkeye verecekti. kimse 2014'te cok buyuk bir ekonomik kriz olmayacaginin, her seyiyle karisik turkiye'nin daha da karismayacaginin garantisini kimse veremezdi. sozlukte uefa adaylik sartnamesini bastan sona okuyan bir kac insandan biri olarak, rahatlikla soyleyebilirim ki, bu organizasyon uefa baskani michel platini olmasa bile fransa'ya gidecekti. sonucta is sadece stad yapmakla olmuyor, ulasim, konaklama gibi konularda da uefa'nin cok sert sartlari var. neredeyse her sehirde 1 adet 5 yildizli otel, 2 adet 4 yildizli otel gibi olmasi gereken zorunluluklar var. ayrica gelecek konuklara sunulacak eglenceler, ve turnuvanin sosyal boyutu da ayri bir problemdi bizim adimiza. bunun icinde (bkz: #398009)
App Store'dan indirin Google Play'den alın