resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 242
    gelin maliyet karşılaştırması yapalım.

    türkiye'de futbolculara %40 vergi var ancak kulüpler futbolcular ile net rakam üzerinden anlaşıyorlar.

    jelert için bu rakam 650 bin euro ise brüt 1,083 milyon euro ödemeniz gerekir ki oyuncunun eline 650 bin kalsın.

    aynı mantıkta, bir önceki transferde bahsi geçen doue'yi düşünelim. 1.2 milyon euro yıllık ücret için tam 2 milyon euro ödemeniz gerekir.

    yani maaş olarak doue'ye kıyasla yıllık maliyeti neredeyse 1 milyon euro daha düşük.

    malum sabun yağızcioğlu fenerin bonservislerini açıklamaz veya en düşük hali ile açıklar ancak bize gelince galatasaray'ın şampiyonlar ligi şampiyonu olması durumunda ödenecek bonusları bile dahil ederek yazar. gelin bonservisi 9-2 milyon olarak düşünelim, +2'nin de 1'i gerçekleşsin, toplam maliyet 10 milyon euro eder.

    doue'yi 7 milyon bonservis ve 1.2 yıllık maaş ile aldığımızda brüt toplam maliyet 4 yıl üzerinden 15 milyon eder(7+2x4).

    jelert ise 10 milyon bonservis ve 650bin yıllık maaş ile 4 yıllık brüt toplam maliyet 14,3 milyon euro eder(10+1.083*4).

    oyuncunun tutmaması durumunda da jelert'i düşük maaş sebebiyle elden çıkarmak daha kolay olur. tam aksine patlama yaparsa da 10 milyona aldığınız oyuncudan en az 20-25 beklemek olağan olacaktır, yani yüksek bonservis & düşük maaş ile almak koz olabilir.

    işbu entry sadece finansal kıyas içermektedir, doue vs jelert kıyası sportif ve transfer sürecindeki davranışlarından dolayı farklı şekillerde de ele alınabilir ve kişinin düşüncesine göre tercih farklılıkları olabilir, o sizin damak tadınıza kalmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın