• 393
    bugün işim yok o zaman sözlüğe sarayım...
    direkt giriş;

    dünya sağlık örgütü, yüksek gerilim hatlarının kansere neden olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını söylüyor ama yine de olumsuz etkileri olduğu farklı kaynaklarda belirtiliyor, onlarca araştırma var neye göre yok diyorlar onu şahsen anlamıyorum. burada asıl hikaye neye ne kadar maruz kaldığınız. manyetik akı yoğunlukları mikrotesla (µt) ile ölçülür. manyetik akı yoğunluğuyla ilgili sınır değer 100 mikrotesla olarak kabul edilir mr a falan girdiğinizde 3000 mikrotesla gibi bir değere maruz kalırsınız ki kalp pili olanlara 20 mikrotesla’nın üzerine çıkmayın tavsiyesi yapılıyor.

    “ trafoya gelen örneğin 33.000 v ve trafodan çıkan 400 volt’luk gerilimde ve toprağın yarım metre derinliğindeki kabloların bulunduğu yerde toprak yüzeyi sıfır alındığında, bu noktadan 5 m, 10 m, 20 m uzaklıklarda hesaplanan manyetik akı yoğunlukları mikrotesla (µt) şu şekilde ölçülmüştür. (bu arada bizim tesislerin üzerinden geçen hat 30 metre tepemizde )

    volt 33.000
    kablonun tam üstüdeki toprak yüzeyinde (µt) 1
    kablodan 5 m uzakta (µt) 0,29
    kablodan 10 m uzakta (µt) 0,15
    kablodan 20 m uzakta (µt) 0,07

    saç kurutucu
    mesafe 3cm 6 - 2000 (µt)
    mesafe 30cm 0,01 - 7 (µt)
    mesafe 1m 0,01 - 0,3 (µt)

    diğer taraftan, binalara inşaat izinleri verilirken zaten bu hatlara belirli mesafelerde olma zorunluluğu var (500 kv yukarısı için tele yandan yaklaşılacak mesafe 8 metre diye hatırlıyorum) değil bina, ovanın ortasında yüksek gerilim hattının altına size sera bile yaptırmaz devlet.
    kulüp tesislerde bu değerleri kolaylıkla elektrik mühendisleri odasına ölçtürebilir.

    2. tüm başkan adayları florya projesini 2 fazda yapacağını belirtti. zaten doğru olanı da bu. ayrıca ikinci faz denilen şey götü başı 4 tane daha saha altyapının kullanacağı ek bina ve çevre düzenlemesi. yani a takım %90 şu an yapılan yerde olacak. florya’dan para gelebilmesi için oradan çıkmamız şart.

    3. konudan bağımsız ama bizim stadın çatısı iyi ki kapatılmadı. üzeri kapatılan bir stadımız olsa muhtemelen ülkede yapılan her siyasi parti kongresi, teknofest, zartzurt oyunları burada yapılırdı sırf bu nedenle bile eğrisi doğrusuna denk gelmiştir. ayrıca çatıya konulan güneş panelleri kapalı çatıdan çok daha faydalıdır. ek olarak sadece ışık değil çimlerin yetişmesi için hava sirkülasyonu da gerekli örneğin kapanır çatısı olan yeni barnebau zemini özel ve eşsiz tasarımı ile katlanarak stadyum altında led panellere beslenmesine rağmen 2 kere full çim değişimi yapıldı adamlar o kaynak ile sorunlar yaşıyor biz yıllardır normal şekilde bile doğru düzgün çim yetiştiremiyoruz açılır kapanır çatı ile (sabit kısım 7 metre daha uzayacaktı) toprak sahada oynardık ya da yapay çim tartışıyor olurduk.

    4. tesisler tam olarak projesine uygun şekilde ilerliyor. yavaş ilerliyor dersin anlarım projeyi beğenmiyorum dersin anlarım ama onayı alınmış projenin aynısı yapılıyor, farklı bir şey istesende yapamazsın.

    5. yarın oraya bir işçi ordusu yığılmayacaksa ilk fazı anca şubat ayında biter orada en az 3 aylık ince iş var. herkes bu kadar net şekilde yurt dışı kampı sonrası buraya geçeceğiz diyor, yeterli kaynağı aktarırsan biter ama bu kadar çalışanla sezonun ilk maçının hazırlıklarını kemerburgaz tesislerinde yapmamız fofana’nın transfer ihtimali ile aynı.

    özetle kemerburgaz konumu ve arazi büyüklüğü ile gayet güzel bir konumda bir arazidir. tesislerimiz geç de olsa dünya standartlarında olacaktır ve kısmi olarak üzerinden geçen elektrik hattı abartıldığı kadar büyük bir problem değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın