resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 127
    yıllığı 4 milyon euro'dan, 5 yıllık sözleşmeyle galatasaray'a transferi konuşulan oyuncu.

    bonservis bedeli ise en az 16-17 milyon euro olacak.

    açıkçası sırf bu maliyetlerden dolayı hiç içime sinmiyor. düşünsenize, sadece bu adamın 5 yıllık maliyeti bonus, o, bu, şu demeden kemiksiz 40 milyon euro olacak! nereden bakarsan bak cidden çok fena paralar. hadi onu da geç, yıllığı 4 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme yaparsan, yarın öbür gün satamazsın çünkü adamın elinde kapı gibi sözleşmesi olacak. 1 ay sonra 27 yaşına basacak ve bu şartlar altında transfer edersek 32 yaşına kadar bizimle olacak. 2 yıl sonra satmak istesen, 29 yaşındaki bir oyuncuya 4 milyon euro veren çıkmayacağı için elinde patlayabilir.

    maliyetinden bağımsız konuşursak da, kendisini hiç izlemedim. youtube videolarından falan da oyuncu değerlendirilemeyeceği için boş zamanlarımda birkaç tane maçını izlemeden önce sofascore istatistiklerine bakayım dedim ve orada da beklentilerimin altında kaldı. evet, bazı istatistiklerde iyi ama genel anlamda kerem demirbay veya 2023 yılındaki oliveira ile hemen hemen aynı istatistiklere sahip. birçok oyuncumuzdan önde olan tek istatistiği, rakip yarı alandaki isabetli pas sayısı ve oranı. onda da garanti olsun diye yan pas falan yapmışsa, hepten sıkıntılı transfer olur.

    aslında wendel yerine ısıran, defansı iyi bir oyuncu alarak torreira'yı önde kullanabilirdik veya tam tersi, ikisi kendi aralarında anlaşarak öne açılabilirdi. wendel tercihine de elbette ki saygı duyarım, özellikle de okan hoca istemişse. bakalım her şeyin hayırlısı olsun ama bu maliyetler çok ya, valla üzülüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın