resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 5287
    35+ hatta 40+ milyon euro civarı bir bedel ile satılması halinde anlayışla karşılayabileceğimiz, aksi takdirde çok büyük hata yapacağımız futbolcu.

    bildiğim kadarıyla kendisi yıllık 500 bin euro gibi bir ücret alıyor ve kendisinin ikamesi olabilecek yerli bir futbolcu yok. oğuz aydın belki bu potansiyele sahipti ama onu da kaçırdık.

    mecbur yabancı alacağız. aynısının genç versiyonunu alma şansımız yok, min 28-29 yasında olanını aldığımızda da 3-4 milyon euro maaşı olur en azından. bonservis olarak da en az 10 milyon ödenir.

    maaş miktarlarını %40 vergi ile düşünüp kulübün ödeyeceği brüt ücrete çevirdiğimizde barış'ın maliyeti max yıllık 1 milyon euro iken, yerine alacağımız muhtemel oyuncu yıllık 6 milyon euroya mal olacak. her sene -5 milyon euro sadece maaştan yazacak.

    aldığımız oyuncu tutsa ve bizde 4 sene başarıyla oynasa bile, 20 milyon maaştan zarar yazacak, 10 milyon bonservis de yaş sebebiyle çöpe gidecek, zaten 30 milyon euro faaliyet zararı oluşuyor. halbuki barış 4 sene sonra bile satılabilir.

    yerine alınan oyuncunun tutmaması senaryosuna girmiyorum bile, o durumda zaten kafayı yeriz.

    işin mali kısmına ek olarak, sportif açıdan da iyice yumuşak duruma geliriz. barış hücumdaki mücadele gücümüz, ortasahamızın fiziksel olarak sindirilmesine ürettiğimiz çare oyunu kanada açmak iken, onu da kaybederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın