resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 107
    dikkatli biçimde izlediğim ve tarif etmesi kolay olan oyuncu. kerem demirbay'ın dribbling yapabilen ve hızlı hali. ancak kereme göre şut yetisi ve duran top kabiliyeti düşük. oyun tercihleri de şu yönde farklı: kerem topu ayağına alınca kilit pas atmaya çalışırken wendel dribbling denemeyi çok seviyor. wendel kerem kadar sık kilit pas denemiyor.

    wendel'in özgün yanı hem hızlı olması hem dribbling tekniğine sahip olması. bir orta saha için bulunması zor özellikler. akla tanıdık olarak n'diaye geliyor ama n'diaye kadar güçlü bir oyuncu değil. ama n'diaye'den farklı olarak adam bayağı teknik oyuncu, pas hatası falan kolay yapmıyor. top kontrolü de düzgün.

    oyuncuyu değerli yapan şey zaten hem hızlı hem teknik hem dribblingçi olması. ama bunları hangi seviyede yapıyor derseniz hiçbiri elit seviyede değil ama iyi seviyede. pas 7/10, dribbling 8/10, hız 7/10, teknik 7.5/10, oyun zekası 7.5/10. ayrıca oyuncu dayanıklı ve bir brezilyalıya göre çalışkan.

    ancak dediğim gibi bunların hiçbirinde ( bir miktar dribbling hariç) oyuncu inanılmaz dikkat çekmiyor. bununla birlikte bazı olumsuz yan da var. bunlardan biri maliyeti: konuşulan bonservisler bir hayli yüksek. o paralara ya hoejberg gibi daha üst seviye oyuncu alınabilir ya da yarın 50 milyon euro edebilecek büyük bir potansiyele yatırım yapılabilir.

    oyuncuya maliyetli derken sadece bonservisten bahsetmiyorum, maaş beklentisinin de yüksek olduğunu okudum. bu nedenlerle oyuncu tutarsa zaten seneye 27 yaşında olacak, kârlı satış yapmamız zor. eğer tutmazsa elden çıkarmak çok kolay olmaz.

    wendel çok iyi bir oyuncu da olsa galatasarayın 4 senede toplamda 35-40 milyon yatırım yapacağı oyuncunun daha potansiyelli bir oyuncu olmasını beklerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın