resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 99
    kimsenin hakkında tam bilgi sahibi olmadığı brezilyalı orta saha oyuncusu. et mi balık mı bilen yok? merkez orta saha yani takımın kalbi denilen bir bölge için zar atmamak gerek. garanti oyuncuya gidelim. en kötü salih özcan’ı alıp torreira’yı öne atalım ama ne oynayacağını bileceğimiz bir oyuncu olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=NS20ZcgYXRA

    bakın bu maçta emreyilmaz84 isimli yazarımız da belirtmiş 2 asist yapıp 1 gol atmış diye. ama açıp izlediyseniz görürsünüz, zenit’in yediği 2’nci gol tamamen wendel’in saçmalaması sonucu gelmiş. merkez orta sahada kerem demirbay gibi üstelik rakip baskı yaparken çalım atmaya çalışmış, atamamış, dönüp golü yemişler. ayrıca rakip karşılarken asla topa baskı yapmıyor, alan kapatmaya çalışıyor. ve bunu da %100 eforla değil, jogging yapar gibi yapıyor. yani ya fiziksel olarak iyi durumda değil, ya da normali böyle bir oyuncudan bahsediyoruz. belki de zenit teknik direktörü savunma yaparken alan kapatın diyordur, bilmiyorum ama tehlike bölgesindeyken de gider topa baskı yaparsın artık arkadaş. yedikleri 1’nci golde de bu örneği rahatlıkla görebilirsiniz.

    tabi bunlar sadece 7-8 rakip atak sekansında gördüğüm şeyler, daha bir sürü 90 dakikasının izlenmesi lazım. yani bence scout ekibinin %100 onayının alınması gereken bir oyuncu.

    kendilerinin yerinde olsam, hojbgerg gibi amrabat gibi daha mücadeleci bir orta sahaya giderdim, hele ki 15-20 milyon eurolar konuşuluyorsa. eğer okan buruk sadece şampiyonlar ligi’ni düşünmeyip, ligde zaten çok kötü takımlar var, bana kilit açacak 8 lazım dediği için kendisine gidiyorsak bence oturup bu konuyu diğer kurmaylarıyla konuşması lazım. zira biz içerideki ya da dışarıdaki kolay lig maçlarını zaten icardi, mertens, zaha, ziyech gibi kaliteli ayaklarla çözeriz. bizim orta sahamıza fiziksel güç katacak, ön alan presinden yorulmayacak bir oyuncu lazım, pozisyon bilgisi üst düzey bir oyuncu lazım. he illa bir brezilyalı olsun diyorsa da atalanta’da oynayan ederson’a gidelim okan hocam. biliyorum, kendisini almak bir hayli zor hatta belki imkansız ama et mi balık mı belirsiz üstelik 26 yaşında rusya’dan çıkmamış, sporting’de süre bile alamamış bir brezilyalı’ya gitmek de büyük risk değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın