resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 91
    oyun kimliği dolayısıyla takımımızın mevcut durumuna uygun olup olmadığına emin olmadığım orta saha oyuncusu.

    daha önceden bildiğimiz kadarıyla okan hoca, bilhassa sert şampiyonlar ligi maçlarında, lucas torreira'nın yanında alan savunması yapan ve kesici özellikleri de olan kaan ayhan'ı statik biçimde kullanmıştı. hatta bu senaryoda lucas ön alan presine katılacağı, göbekteki partneri kaan'a göre daha ileride pozisyon alacağı bir rolde kullanılmıştı. bizler de haliyle yeni alınacak oyuncunun kaan'ın bahse konu rolünü kotaracak üst seviye bir oyuncu olacağını düşünmüştük.

    okan buruk, orhan uluca ile yaptığı youtube sohbetinde ise yalnızca savunma önünde top dağıtan ve savunmacılığıyla ön plana çıkan bir oyuncu değil savunmacılığının yanında ofansif becerileri de olan, ceza sahası koşusu da yapan, çok yönlü ve dinamik bir oyuncu istediğini söylemişti. örneğin scott mctominay bu tanıma uyuyor ve ben de zor olduğunu bilsem dahi alabilmemizi çok isterdim.

    wendel ise ne geçen yıl kullandığımız kaan'a ne de hocanın isim vermeksizin tarif ettiği mctominay'e benziyor. wendel, teknik özellikleriyle ön plana çıkan, orta saha ve hücum bölgeleri arasında bağlantı kuran, kimi zaman gol pozisyonu da kovalayan, zayıf fiziki özellikleri dolayısıyla savunmayı pozisyon bilgisiyle yapan bir oyuncu. bana daha çok kerem demirbay'ın mevcut durumunun daha gelişkin ve dinamik hali gibi geliyor.

    tüm bu yazdıklarım doğrultusunda, acaba okan hoca tümüyle hücum futbolu oynadığımız lig maçlarında torreira - wendel yan yana önlerinde de mertens şeklinde bir tercih yapıp, şampiyonlar ligi maçlarında ise torreira - kaan (belki okay yokuşlu takviyesi de düşünülebilir) önlerinde ise 10 numara olarak kullanılacak bir wendel/mertens rotasyonu mu düşünüyor? eğer oyuncunun takımımıza katılacağı doğruysa sanıyorum ki kağıt üzerindeki planlama bu şekildedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın