• 9
    dün akşam jelert'in 7 tane maçını izledim 90 dakika(1 tanesi 38 dakika civarı) üzerinden ve kendimce fikirlerim var, maçların hepsi şampiyonluk grubu maçları. bu maçların hiçbirinde beğenmedim oyuncuyu, dümdüz adam demiştim, daha kötü olduğunu düşünüyorum hiçbir öne çıkan özelliği yok.

    jelert hava toplarında oldukça başarısız bir oyuncu, gördüğüm en kötü zıplayan, topa vurmaya çalışan defans oyuncusu olabilir, gözlerini kapatıp rastgele vuruyor toplara, bu topların çoğu rakibine gidiyor ki ortalama 5-6 topta 1 hava topu alabildiği için önemsiz.

    jelert defans yapmayı bilmiyor, övülen yerlerinden biri defans yapabilmek hiç izlemeyenler için ama bu arkadaş defans yapamıyor. duracağı yeri kaybediyor, kazımcan gibi yerinde sekebiliyor ve anlık olarak defans bilincini kaybedebiliyor ki bir defans oyuncusu için en kötü özelliklerden biri, şimdi biz bu adama defansta güvenemeyeceğiz orası kesin ama hücum konusunda da yok bu adam. koca bir 7 maç içinde sadece 1 şutunu hatırlıyorum, bu maçlarda orta istatistikleri de kötü çünkü denemiyor fazla, bazı maçlar 0 şut, 0 orta, 0 bindirme ile bitirebiliyor. şimdi aldığı topu geri verecek, topla gidebilecek ama topu değerlendiremeyecek, defansı da verimsiz bir adama ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum ki bu adamın övülen yönleri bunlar olmasına rağmen neredeyse 4-5 maç boyunca bunları hiç yapmadığı süreler var.

    iyi yanı yok mu var, ikili mücadelelerde ayakta kalabiliyor, yerini kaybetme pahasına ısrarcı olabiliyor rakiplerine karşı ve dinamik bir oyuncu, yorulacağını sanmıyorum, mücadele etmeyi bırakacağını sanmıyorum ama asla galatasaray seviyesinde olabileceğini, daha üste kendini atabileceğini sanmıyorum. konuşulan rakamlara bakarsak asla tercih edilebilecek bir adam olduğunu sanmıyorum.

    doue'nin adı çıkınca da indirip izlemiştim maçlarını ve kötü özelliklerinden çok iyi özellikleri gözüme batmıştı, o da defansta uyuyabiliyordu ama jelert'e göre 5 gömlek falan iyi defans yapıyordur, topla ceza sahası içeri girme konularında da boey'e benziyordu, jelert'in 1 kere bile topla ceza sahası içine girdiğini görmedim ki istatistikleri de bağırıyor ben öyle işler yapmam diyor, 97 maçta 1 gol atabilmemin sebebi o diyor, 3 asist yapmamın sebebi o diyor. doue alırsak yatırım yapmış oluruz, tutarsa daha büyük paralara satabiliriz ama jelert alırsak bazı maçlar bizi tatmin etmiş olacak bir oyuncu ama genel olarak vasat ve vasat altı bir adam almış olacağız. benzer paralara jelert almak akıl tutulması, bizim taraftar ve genel türk futbol izleyici topla kat eden adama bayılır gerisi onları ilgilendirmez. ferdi kadıoğlu mesela süper ligde sadece 3 maçta skor üretti bu sezon 1 tanesi kopmuş pendikspor maçıydı 4. ve 5. golün asistini yaptı, diğeri yine pendikspor maçıydı 1 tane topu mert hakan'a ittirdi 30 metreden gol geldi, 9 kişi kalmış rakibe de gol attı aynı maç, diğer asisti ise sivasspor maçında yine fred'e top ittirmekti, fred 25 metre civarından gol attı. ferdi o kadar verimsiz bir oyuncu ki konuşulan paraları ve göz boyamasını izlemek çok üzücü. defans yapamayan, hücumda kısır, topla kat edip ne yapacağını bilmeyen, ters ayaklı bir bek, evet jelert de benzer profilde ama 3 gömlek falan altında, azıcık daha iyi defans yapar belki.

    doue tercih edilmeli, tutmazsa da doue tutmasın, jelert'in tutmayacağı kesin zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın