resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 78
    wendel in ismi geçen diğer orta sahalardan öne çıkan tek özelliği var ve bu özellik nedeniyle alınmak isteniyor.

    hojberg, goretzka, rabiot, mctominay, hepsi net 6-8 oynayan cüsseli kesici ortasahalar, şu an herkesin sorguladığı gibi demekki plansızlık var ne oldu da bu profili bırakıp wendel istendi?

    cevap çok basit: yabancı kuralı!

    mertensin yaşı malum 60 maçı çıkarması imkansız, arkasına onun gibi prese katkı verecek , topla arası iyi , çevik bir yerli piyasada hiç yok, yabancı almak istesek orta sahada ve sağ bekteki gedik kapanmadan oraya sıra gelmiyor. kanat rotasyonundan zaha veya ziyech satılsa bu sefer kanat rotasyonu sıkıntıya girecek cunku oguz aydında alınmadı , kaldı ki talipleri var mı bu yabancı isimlerin oda muamma.

    peki neden wendel? ligde torreira, kaan, berkan yanında hatay, eyüp, antep vs. deplasmanlarda 2 tane 6-8 ile oynanmayacagı ıcın wendel onunde mertens kilidi rahat açar, şampiyonlar ligi ve derbi maçlarında mertensin nefesinin yetmeyeceği maçlarda kaan-torreira, berkan-torreira gibi 2 kesici önünde mertensin önde basan ve topla arası iyi oyuncu rolü için wendel düşünülüyor.

    yani wendel alınırsa hem orta saha hemde mertensin rotasyonuna dahil olacak, bu yüzden kesici değil topla oynayan koşan, zeki bir oyuncuya gidildi. çünkü galatasaray 1 sezonda 2 tane 6 numara ile çıktığı maç sayısı taş çatlasa 10 iken tek 6 numara ile oynayacağı maç sayısı en az 45!

    bu rolü dünyada en mükemmel şekilde oynayan ve yerli kuralında bizi rahatlatacak tek isim ilkay gündoğan keşke olsa , ama olmayacak gibi düşünürsek wendel e okeyim. bu transferi ve verilecek bonservisi anlayabiliyorum. umarım takımımıza katılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın