resim
Marcus Wendel Valle da Silva
Takım:Zenit
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 67
    gelişmelere bakılırsa çok yüksek ihtimalle yeni orta sahamız olacak.

    2 yıldır listemizdeki her oyuncunun birbirinden farklı profillerde oluşu planlamaya dair zerre emare taşımadığımız konusunu netleştirdi fakat kendisi de net bir şekilde 3'lünün iç oyuncusu.

    okan hocanın söylediği ve gerçekten hiç taviz vermediği tek şey de 4-2-3-1. fakat gel gelelim bu profildeki bir oyuncuya 2'lide amelelik yaptırmak yeteneklerine zincir vurmaktan farksız.

    bunun bir benzerini zaha'da yaptık. geri koşmaması gereken, geri koşacak yaşı da çoktan geçen net bir 4-3-3 kenar forvetini(ki 4-3-3'ün ana kerameti kanatları geri koşturmamak), sol kanat gibi oynatmaya çalışıp, topla da kaleye 50 metre uzakta buluşturup beklediğimizi alamayınca tek sorun ondaymış gibi bir tavır aldık. hayatında 4'lü oynamamış köhn ve angelino'ya sorun bizim farklı sistemlerin oyuncusunu alışımız değil de onların defansıymış gibi yaptık. daha garibi oyuncu yeni rolüne oturmayınca da çok garip bir şeymiş gibi şaşırdık falan.

    şimdi kendisini de gegen oynayan bir takımın 2'li orta sahasına koyup da yeterince yaratıcılık alamıyormuşuz, defansif açıdan eksik kalıyormuş, fazla geçirgenmiş de sorun yine bizde değil kendisindeymiş gibi yaklaşırsak iş var.

    sol içe de breivik gibi teknik kapasitesi yüksek bir dinamo alsak müthiş bir voltran yakalayabilirler mesela. fakat torre-wendel ikilisi tek başına, özellikle oyunun fiziksele döndüğü bir yapılarda hiç güven vermiyor. hele bir de önlerinde mertens gibi özellikle dinamik takımlara karşı direkt oyundan kaybolan bir oyuncumuz olduğunu da düşünürsek..

    transferi 8-10 arası bir orta saha transferini daha çağrıştırıyor bana açıkçası. gerçekten iyi bir oyuncu, dolayısıyla bu kadar masrafa girdiğimiz oyuncuları bu derece planlanmamış kurgularda harcamamıza gönlüm el vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın