resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11865
    13. takımı alıp iki sene üst üste şampiyon yapmış, kırılmadık rekor bırakmamış, ligin içinden ve de dışından geçmiş, şampiyonlar liginde çok uzun bir aranın ardından başımız dimdik izlediğimiz bir takım kurmuş, yıllar sonra hatırlanacak zaferler kazandırmış ve bunu kendine has bir oyun anlayışıyla başarmış olan; kariyerinde 3'ü teknik direktör 7'si futbolcu olarak olmak üzere 10 süper lig şampiyonluğu bulunan teknik direktörümüz.

    şimdi bunları yazmak gerekiyor, çünkü yaz transferinde galatasaray taraftarının ama haklı ama haksız tepkileri her zaman ekstrem oluyor. hoca açıklama yapmış ve teknik yönü kuvvetli bir orta saha istemiş ise hocanın tercihi ve hakkıdır. fizik yönü güçlü orta saha oynatmak istese gerçekten dediği gibi elinde ikamesini almaya kalksanız çift haneli milyon eurolar istenecek kaan ayhan'ı, dinamo torreira'sı mevcut. teknik yönü kuvvetli diye kağıt üstünde bakılan isimler ise kerem demirbay ve sergio oliveira.

    hocanın hem anamızın liginde hem de avrupa arenasında ciddi karşılığı olan bir oyun stili ve sistemi var. fizik olarak aşırı yoğun maç temposuna rağmen oyuncularında gram gerileme, yorgunluk emaresi olmayan; modern antrenman yöntemleri ile oyuncularını hazırlayan bir teknik adam. x bir hoca altında barış alper yine istediği kadar çalışsın 70 maça çıkıp sakatlık yaşamadan veya formdan düşmeden sezonu tamamlayamazdı.

    şanslıyız; cesur, başarılı ve harbi galatasaraylı bir hocamız var. kimsenin treninin önüne yattığı da yok hocanın. ekstrem tepkilerle sezon öncesi hazırlık döneminde atmosferin bozulmaması adına karakterli bir hareketten fazlası değil yaptığı. kendisinin yaptığı her şeyin farkında olduğuna inanıyorum ve onu bu yolda destekliyorum. 12 yabancı sınırının olduğu yerde, son iki senede yabancı transferlerin birini tam tutturup birinde tam anlamıyla karavana attığımız yerde tedbirli olunması ve doğru isimlere gidilmesi için beklenmesi doğru. yönetim, beklentiyi yönetmeyerek kendi ayağına sıksa da okan hocanın eleştirilecek bir tarafı yok.

    yangın mevzusunun da artık şımarık çocuk edasıyla değil de akıllıca eleştiri şekline dönmesi en büyük beklentim. geçen sene vecino - ndombele sürecini iyi hatırlamak gerekir. hocamız mahir, işinin ehli ve oyuncu grubu ile bağı çok güçlü. dilerim bu sene de şampiyon olarak kırılmadık tek rekor kalan 4 sene üst üste şampiyonluk yolunda güçlü bir şekilde devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın