resim
Oğuz Aydın
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 403
    fener ile çekişip abuk subuk bir para verilmemesi gereken futbolcu. ama öte yandan bugüne dek de transferi bitmeliydi.

    “elimizde çok kanat oyuncusu var, ihtiyacımız yok” diyenlere hiç katılmıyorum.

    galatasaray’ın şu anda kağıt üstünde 7 kanadı var. 4 yabancı, 3 yerli futbolcu. ancak bunların sadece 5’ini kullanabilir an itibariyle. yabancı sınırı 12 olduğu için maksimum 2 yabancı kanat tff listesine yazılır. bunlar da muhtemelen zaha ve ziyech olur.* yusuf demir ve tete dışarıda kalıyor.

    zaha, ziyech, kerem, yunus ve barış. kerem veya barış’tan bir tanesi bu transfer döneminde takımdan 100% ayrılacaktır. ikisini birden tutmamıza ihtimal vermiyorum. biri ayrılırsa 4, ikisi birden ayrılırsa 3 kanat kalıyor ki yerlerine yabancı oyuncu getiremiyorsun.

    hal böyle olunca bu transfer döneminde 1 veya 2 yerli kanat oyuncusu transfer etmemiz gerekecek.

    bu yüzden oğuz aydın’ı almamız şarttı. dursun özbek şimdilik yüzüne gözüne bulaştırmış gibi duruyor. ya oyuncuyu kaptıracağız ya da astronomik bir para vereceğiz.*

    peki oğuz’u almıyorsak bunun alternatifi ne olabilir?

    1) sağ veya sol beki tamamen yerli yapmak. misal zeki çelik, kaan ayhan ve ali turap’lı bir sağ bek rotasyonu.

    2) ziyech’in ayrıldığı senaryoda yusuf yazıcı’yı getirip hem sağ kanat hem de 10 numarayı yedeklemek. oğuz yerine de rashica tarzı bir yabancı getirebiliriz bu senaryoda. ancak bu kolay olmayacaktır. yusuf geçen sene çok iyi bir sezon geçirdi ve lille’deki hocası fonseca, milan’a gitti. oyuncuyu da milan’a istediği söyleniyor. iyi bir imza parası + maaş vermek gerekebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın