resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 3951
    okan hoca'nın dün avusturya kampında antrenmandan önce yaptığı açıklamalardan anladığım kadarıyla bu transfer döneminde 10 numara transferi yapmayacağız ve mertens bu bölgede birinci tercihimiz olacak. çünkü hoca yabancı sınırının ne kadar hızlı değiştiğinden ve elimizdeki sözleşmesi devam eden yabancı oyuncuların takımdan ayrılmasının zorluğundan yakındı ve 2 yabancı transferi düşündüklerini söyledi. bunlar da 8 ve sağ bek transferleri olacaktır.

    2023-2024 sezonu bittiğinde sokaktan geçen herhangi bir galatasaray taraftarına sorsanız önümüzdeki sezon için istediği transferleri, muhtemelen %99'u sağ bek, 8 ve 10 numara derdi. sağ bek ve 8 numara üzerine çalışmalar olduğu bariz ancak 10 numara mevkinde bir hareketlilik görmüyorum ve açıkçası bu durum hoşuma gitmiyor.

    mertens harika bir sezon geçirdi ama avrupa'da ve ligdeki büyük maçlardaki performansı pek parlak değildi. artık 37 yaşında ve 50-60 maç oynayacağımız bir sezonda ne kadar istikrarlı bir performans verebilir , bu soru işareti. hoca açıklamalarında "biz zaten rakibi karşılarken icardi ve mertens ile ikili gibi karşılıyoruz" minvalinde şeyler söyledi ve batshuayi'yi de bu şekilde kullanabileceğinin sinyallerini verdi. aslına bakarsanız taraftarın beklediği "10" numara transferi bir nevi batshuayi oldu. daha net bir 4-4-2 ile bu dizilişi önümüzdeki sezon beklenenden çok daha sık göreceğimizi düşünüyorum ancak böyle bir oyunu zaafsız oynamak zor, alacağımız 8 numara ve sağ bekin profilleri de çok önemli olacak.

    özetle ben bu formülden çok hoşnut değilim. ama yönetimi ve hocayı da anlıyorum. kulübe ceza yedirmeden elimizdeki fazlalıkları göndermek de bir beceri ama biz yıllardır bunu pek iyi beceremiyoruz maalesef. ben mertens'in aidiyetine ve profesyonelliğine güvensem de o mevkide 1. tercih olmasını beklemiyordum. ligde yine şampiyonluğun en büyük adayı olacağımıza eminim ancak avrupa'da bu yapıyla(icardi-mertens veya icardi-batshuayi ön ikilisi) başarılı olabilmemizi pek mümkün görmüyorum. umarım yanılırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın