• 259
    kaninda yasakli madde bulundugu icin paris olimpiyatlarina katilamayacagini duyurmus instagramdan.

    soyledigine gore, agir bas agrisi, kulak cinlamasi vs gibi seylerin tedavisi sirasinda her ilacini onayli kullanmasina ragmen, performans arttirmayla alakasi olmayan bir maddeden dolayi tedbirli olarak uzaklastirilmis.

    hukuki mucadelemiz basladi demis ancak maalesef bu sezon katilmasi, yarin aklansa bile muhtemelen imkansiz.

    sahsi not olarak, bu doping olaylarini bir ara incelemistim ve molekuler anlamda protein gercekten en olur/olmadik seyler sorun cikarabiliyor. misal, bir sebepten ameliyat olsaniz ve size kan nakledilse alinan son kan orneklerinde oksijen orani anormal ve plastik tespiti olursa kanda doping sayilabiliyor, cunku insanlar anlik sporlarda kendi kanindaki oksijen seviyesini arttirip karsilasma oncesi geri aliyorlar kani vucuda. kirmizi kan hucresi inanilmaz artiyor. "kan dopingi" deniyor sanirim. neyse, sozun ozu: ben bu arkadasin kotu niyetle doping yapacagini sanmiyorum zira gercekten basariliydi alaninda. dususteydi son zamanlarda ancak bu onu dopinge, nefes alsan testlere yakalanacagini bile bile hile yapmaya itmez diye dusunuyorum.

    doping sandigimizdan daha yaygin bu arada, amerikada yerel bir ligde oynuyoruz 2. ligdeyiz, bir suru insan astim olmamasina ragmen ciger kapasitesini arttirmasi yada hava yolunun genislemesi icin mac oncesi astim ilaci kullaniyor. faydasi tartisilir ama yapan var, meraktan ben bile denedim ancak bi fark hissetmedim.

    https://gss.gs/JRt.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın