• 348
    artık satılan formalarda arması bulunan tedarikçimiz.
    dün beyoğlu gsstore'da çıkarttığı ürünleri inceleme fırsatı buldum. son söyleyeceğimi başta söylemem gerekirse olumlu anlamda şaşırdım. replika formalar nike tarafından üretilenlerden çok da farklı değildi. maç formaları henüz satışa çıkmamış ya da beyoğlu gsstore'a gelmemişti. aynı şekilde taraftar forması ürün kalitesi de nike tarafından önceki yıllarda çıkartılanlar gibiydi.
    daha önce yaptığım incelemelerde suyun karşı yakasının forma kalitesine bakmıştım. bu yılki formaları da dahil olmak üzere kumaş kalitesinde ele gelen bir fark mevcut. bu da nike ile yıllardır süregelen çalışmamızdan kazancımız oldu diye düşünüyorum.
    nike'ın aksine formalarda satış aşamasında türk bayrağı formaya basılmış şekilde sergileniyor. nike genelde bayrağı ayrı olarak formayla birlikte verirdi. ancak bu baskı store tarafından da yapılmış olabilir. çünkü sponsor baskısı için kullanılan baskı malzemesi ile bayrak formaya iliştirilmiş. nike son yıl formaları dışında bayrağı çok daha kaliteli tekstil malzemeden mamül ederdi. forma üzerine baskı yapıldığında bayrak uzun yıllar süren kullanımlarda sponsor etiketleri gibi yıkamaya bağlı olarak yıpranmaz ve çıkmazdı. ben bayrağın nike'ın daha önce uyguladığı gibi kaliteli basılabilir malzemeden mamül edilmesini isterdim. tabi maç formalarında bu mecburen sponsor baskılarına daha yakın olacak.
    galatasaray arması ve yıldızlar için puma plastiğe daha yakın bir malzeme kullanmış. replika formalarda nike tekstilden daha kadifemsi malzeme ile galatasaray armasını işliyordu formaya bütün dünya sürdürülebilirlik diye ayağa kalkmışken tekstilden plastiğe evrilen galatasaray arması fikrini sevmedim. ama plastik çalışmanın getirdiği bir başka avantaj armanın hatlarının belirginliği olmuş. nike'daki gibi 2 boyutlo bir arma değil de daha 3 boyutlu bir armamız varmış gibi.
    nike ile anlaştığımız zaman nike store'da topyekün bir temizlik şart koşmuş olmalı ki store'da adidas'a ait hiçbir ürün göremiyorduk. puma anlaşması bu hususta daha esnek olacak ki nike ürünleri bitinceye kadar store'larda satılmaya devam edilecek. zira o dönem adidas formalarımız petrol marketlerine falan düşmüştü.
    maç formaları ile tanıştıktan sonra tekrar kıyaslama yapacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın