resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 969
    yaptığı bozkurt işareti üzerinden alevi istismarına alet edilen futbolcu. vatanını seven bir alevi ve türk oğlu türk olarak ben de görüşlerimi söyleyeyim. yaptığı hareket klasik merih demiral şovudur.

    öncelikle merihin madımak olayının tarihini bilecek kadar ülke siyasetiyle ilgilendiğini düşünmüyorum. o şovunu yapar etkileşimini alır. asıl konu, bunu türklüğün simgesi olarak düşünülüp aleviliği rencide ettiği düşüncesidir. arakadaşlar bilmeyen varsa söyleyeyim aleviler türk oğlu türk’tür geleneklerinden tutun da hayatı yaşayış şekillerine baktığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. çünkü türklüğü merkeze koyduğunuzda en az bozulmayı bu toplumda görürsünüz.

    bu işarete bozulmalarının olsa olsa tek sebebi vardır o da işin siyasi boyutudur. çünkü alevilerin %90 ı sol görüşlüdür. yani iki tarafta kendini kandırmasın, hiç bir alevinin türklüğün herhangi bir simgesi ile sorunu olamaz. olsa olsa merih gibi işin şovunda ve siyasi figür olmak isteyen “ülkücü” bakin türkçü demiyorum bunların ikisi türk siyasi tarihinde aynı yere sahip değildir.

    sadede gelirsek merihin yaptığı hareket beni rahatsız etmedi. ama yapmak istediğini anladığım için işin şov kısmını yemedim sadece. ayrıca türklüğünü merih üzerinden ifade etme çaresizliğide bir türk oğlu türk olarak beni rahatsız etti açıkçası. türklüğünü ifade edecek bin tane fikrin ve profilin olmasına rağmen bunu merih üzerinden konumlandırılması vizyonsuzluk diye düşünüyorum. bir öz eleştiri de alevilere yapayım kendi tarihini, ırkını ve nereden geldiğini bilmeden anlatılan masallara inanmayı bırakmalıyız. bırakmazsak böyle türklük dersleri almaya devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın