resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 953
    suudi krizinde oynanacak galatasaray-fenerbahçe derbisi için herhangi bir paylaşım yapmamış oyuncu. milliyetçiliği arap topraklarının dışında aklına geliyor belli ki. arapların parası tatlı geliyor tabii.

    kendisi artvin arhavili laz kökenlidir. arhavi’nin yaşlıları ve köylüleri türkçe konuşmazlar. türkçe kelime hazneleri oldukça dardır. büyük ihtimalle merih’in büyükbabaları da yarım yamalak türkçe konuşuyorlardı çünkü türk değiller, ana dilleri de lazcaydı.

    yüzyıllar öncesinden türkün simgesi olarak bilinen ancak şimdilerde milliyetçi olmayan hiçbir türkiye cumhuriyeti vatandaşının sahiplenmediği bozkurt işaretini yapmış. son seçimlerde milliyetçi oyların yere çakıldığını düşünürsek, yaptığı hareket çok küçük bir topluluğa hitap ediyor. “türkün sembolünü yapmış ne var kardeşim bunda” şeklinde değerlendirmek için yüzyıllarca sene öncesine gitmek lazım. mustafa kemal atatürk’ün bile bu hareketi veya bu sembolü yaptığına dair, bununla ilgili söylemine dair hiçbir kanıt yok ortada. özetle toplumu bölüştürmeye çalışmıştır. tepkilere bakacak olursak, niyeti işe yaramış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın