resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 945
    kendisi hakkında soruşturma açılması tam anlamıyla ikiyüzlü bir hareket. hareketin türkiye içinde siyasi bir anlam ifade etmesi avrupalıların anlayamayacağı kadar karmaşık. muhtemelen yurtdışında yaşayan bir lobinin şikayeti sonucu oluştu. bunu bir kenara koyalım.

    şimdi gelelim ülke içindeki duruma. merih'in bu hareketi yapması çok masum değil. hepimiz biliyoruz ki yaptığı hareket, en azından türkiye içinde, türklerin bozkurt simgesiyle olan bağından çok, siyasi bir partinin sembolü haline gelmiş durumda. bu ülke sağ-sol, türk-kürt, muhafazakar-seküler tartışmalarıyla hep bir çatışma içerisine sokulmuştur. ülke her anlamda kutuplaşmaya yer arıyorken bir kere daha ayrışma yaşanmasına -hele ki insanları birleştirmesi gereken bir olgu olan spor müsabakasında- gerek yoktu. biliyorsunuz ali koç da ülkemizde sporda gs-fb üzerinden bir çatışma yaşatmaya çalışıyor. hepimizi ne kadar yorduğunu biliyoruz.

    gelelim bir diğer çelişkiye. madem bu kadar türkçüsün merih kardeşim, daha aynı hafta beslediğin suriyeliler ülkenin bayrağını yakmış, ülkene saldırmışken bir sesini çıkarsaydın. büyük bağ kurduğun siyasi parti ne derdi acaba bu konu üzerine görüş belirtseydin? üstüne üstlük daha aralık ayında ülkenin kurucusuna yaptıkları saygısızlık nedeniyle süper kupa finalinin iptal edildiği arabistan'da oynuyorsun. o zaman da hiç milliyetçi hareketler görmedik senden.

    atatürk gönderisi paylaşan samet'in oynadığı kulüpten kovulmayı göze alabilecek cesareti hiç övülmezken, klasik slogan milliyetçiliğinin herkes tarafından bu kadar sahiplenilmesi tuhafıma gidiyor.

    sonuç olarak avrupa'nın bu işe karışması külliyen yanlış ama bu yanlışlık merih'in yaptığı hareketi meşrulaştırmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın