resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 1210
    kendi pozisyonunu harika oynayan bir oyunucunun yerini değiştirmek kibar tabirle gereksiz olur.

    orta saha oynamakla defans oynamak tamamen farklı şeyler. her ayağı iyi olan stoperin orta saha da oynar düşüncesi bence büyük bir yanılgı.

    defans oynarken yüzünüz karşı kaleye sürekli dönük olur, karar verecek zamanınız ve alanınız olur. yüksek alanda ve orta blokta sizi karşılaşayan takımlara karşı mutlaka orta saha oyuncunuzun sırtı dönük top alma, dar alanda topu saklama ve dağıtma, top gelmeden çevre kontrolü yapma, iki yöne birden dönme özellikleri olması gerekir. mesela torreira bunu kusursuz yaparken berkan sırtı dönük top aldığında tek ayaklı bir oyuncu olduğu için yüzde 99 soluna döner. bu da onu tahmin edilmesi kolay bir oyuncu yapar. son terim döneminde tek 6 oynayan taylan sırtı dönük top almasın ve rahat edeceği şekilde yüzü kaleye dönük olsun diye topu sol bekin oradan demarke şekilde çıkarak alırdı.

    guardiola, stones'u arkadan çıkarırken dikkat ederseniz topu hep yüzü dönük buluşturmaya özen gösterir. orada asıl orta sahalık işini, baskı altında top çıkarımını belki de şu an piyasanın en elit orta sahası rodri yapar. stones baskı altında topla buluşsa bile kaybetmeyen, orta sahaya ekstra adam olarak geldiği için genelde boş alan bulan, ayağı çok temiz istisna bir oyuncu.

    davinson benim takımda en beğendiğim oyunculardan biri olmasına rağmen maalesef sakar ve arada dalıp gidebilen bir oyuncu. orta sahalık yapabilecek bir oyuncu değil. zaten geride 4lü beklemediğimiz, stoperlerden birini rakibin 10 numarasıyla eşleştirdiğimiz maçlarda (deplasman ankaragücü maçı) topsuz oyunda bir orta saha gibi yer alıyor.

    genel olarak futbolcuların pozisyonları ileri değil geriye doğru kayar lahm gibi istisnalar dışında. o da bir bek oyuncusuydu. sonuç olarak, iyi giden bir şeyi bozmak hem oyuncuyu değersizleştirir hem de iyi giden bir sisteme çomak sokmak olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın