aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 215
    her denk geldiğimde oğuz aydın'ın, barış alper'den de kerem aktürkoğlu'ndan da daha potansiyelli olduğunu duyduğum program. hani kimsenin fikrini beyan etmesinde beis yok fakat, şunu oyuncu analizi yaptırdıkları bir insan söyleyince altında ufak da olsa somut bir gerçeklik bekliyorsunuz.

    ilk kez bu sezon defans ve kaleci hatalarını avlayarak yaptığı istatistiklerle çıkış yapan 24 yaşına gelmiş bir futbolcunun, 22 sinden beri double double yapan kerem aktürkoğlu'ndan daha potansiyelli bulunabilmesini anlayabiliyorum.

    fakat barış'tan daha potansiyellisi nedir, o seviye ne tam olarak neye tekabul ediyor anlayamış değilim? şu gün 30'a gitse arkasından karalar bağlanacak, türk futbol tarihinin en büyük transfer ücretlerinden birinin beklendiği bir futbolcudan daha büyük potansiyel barındırdığına inanılan bir oyuncunun öznesi nasıl oğuz aydın olabilir yahu?

    adam tottenham'a gitse brennan johnson'u yedeği yapacak ama potansiyeli oğuz'dan düşük? çünkü oğuz'da farklı olarak her ozellikten de biraz varmış, komple paketmiş. böyle bir mantık şekli mi var? klusevski min son dan daha mi potansiyelli? her özellikten biraz da değil, fersah fersah var. milyon tane parametresi olan bir konuda bu kadar sığ yaklaşılmamalı.

    ayrıca potansiyel dediğimiz şey ''şimdi driblingini 20 yapsa, mental özelliklerini de 15 üstü yapsa bunlardan çok daha iyi oyuncu olabilir'' lerle biçilen bir değer değil doğal olarak. özellikle 24 yaşındaki bir oyuncudan bahsederken, o oyuncunun gelişimi hala mümkün olan ve geliştirebilme potansiyeli gösterdiği özellikleriyle öngörülebilen bir değer. belli bir yaştan sonra bir çok konuda gelişim yavaşladığı için, sadece mevcut özelliğinizi kullanabilme yetinizi geliştirmekten ibaret oluyor her şey.

    4-5 milyonluk rashica'dan hızı dışında daha iyi olan tek bir özelliği dahi olup olmadığını malum olmayan, onu da henüz rashica gibi ciddi hiçbir arenada test etmemiş, dolayısıyla teknik olarak oyuncuya dair bu potansiyeli öngörebilecek hiçbir verinin, ortamın olmadığı bir durumda şu sonuca nasıl varılabildi onu da anlamak güç.

    hayır 6 sene önce bi emre akbaba alanya analizi falan çıkarmaya kalksalar, yeni wirtz'imizi bulmuş olacaklardı heralde.

    gündeme gelirsek, kerem ve erinç birbirlerini gayet iyi tamamlayan tatlı insanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın