*

  • 311
    yeni forma tedarikçimiz ve sponsorumuz.
    28.06.2024 tarihli lansmandan çıkarımlarım:
    transfer görüşmelerinde proaktif rol almayacaklar. nike tarafında anlaşmada var mıydı bilmeme rağmen icardi'nin ilk sezonu dahil hep transferde rol aldıkları konuşuyordu. bu büyük bir eksi. çünkü puma görevlisi vestham united'da oyuncularımız var ancak kendilerine önerebiliriz dedi. bu cevap dahi çok amatörceydi.
    2. dursun aydın özbek anlaşmanın bütün branşları kapsadığını söyledi. eğer anlaşma bütün branşlar anlaşmasıysa yine zarar. zira futbol dışı branşlarda altarnatifleri kaybediyoruz. eğer sadece dil sürşmesiyse ve futbol branşının bütün kategorileriyse sorun değil. zira aksi durum futbol dışı branşlarda sponsorluk geliri arttırma ve branş'ın sürdürülebilirliği önünde büyük engel olabilir.
    nike ile çalışmaya başladığımızda anlaşmayı doğrudan nike avrupa ile yapmıştık. hollanda merkezli bir şirketti anlaşmanın tarafı. pumada ise lansmana gelen kişi puma ortadoğu ceo'su. bu dahi nike'ın bizi gördüğü yer ve pumanın bizi konumlandırdığı yer için bir veri.
    elit a kategorisi kapsamında fenerbahçeden çok da farklı konumlandırdıklarını düşünmüyorum. üstelik nike türkiyede sadece bizimle elit kategoride çalışıyordu. puma ise lansmanda dahi önce fenerbahçe ile çalışmaya başladıklarını söyleyecek kadar fenerbahçe ile içli dışlılar. adidas ile çalışıldığı dönemde üstelik adidas üç büyüklerin tamamını giydirirken bu kadar rahatsız olmamıştım.
    fenerbahçe'nin 5 yıldız meselesi ayrı bir konu. orada pumanın yapacağı çok şey olduğunu düşünüyorum. zira bizim nike ile yaşadığımız sorun dahi dumankaya sponsorluk hikayesi ile başladı. öncesindeki bütün formaları 10 seneden fazla giydim giymeye de devam ediyorum.
    puma futbolcu forması, replika forma ve taraftar forması olarak üç çeşit forma çıkartacaklarını bunun da yeni bir şey olduğunu söyler gibi "söyledi puma ortadoğu ceosu. bu ilk değil. zira 2012-2013 sezonunda nike bunu yaptı. hatta sonraki yıllarda da bir süre devam etti. bunun dışında kadınlar için özel kesim kadın forması da çıkarttı. 2012-2013 için fiyatlar da hatırladığım kadar şöyledi:
    maçta giyilen formalar: 300,00tl
    dri-fit ama maç forması olmayan formalar: 110,00tl
    taraftar forması adı verilen forma: 70,00tl. idi.
    fiyat skalasını değerlendirdiğimiz zaman pumanın taraftar formaları hala erişilebilir olmayacak. replikalar yine uzak, sadece maç formasının doğru fiyatlandığından bahsedebiliriz.
    konsept geliştirme tarafında puma tarafı hazırlıksızdı. oysa nike ile anlaşma yapıldığında çadır mağaza yerine kurulacağı yeni belli olmuş stat store için nike kendi konsept mağazasını uygulayacağını söylemişti.
    özetle hatırladığım şeyler bunlar. ben galiba nike'ı özleyeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın