• 66
    devlet desteğinin olması en büyük avantajımız iken ulaşım kısırlığımız en büyük dezavantajımız olacak olan turnuva.

    yeni stadyumların yapılması bu turnuvayı bize yaklaştırıyor ama koskoca ülkede sadece 3 tane havaalanının adam gibi işlemesi ve bunun da raporlara yansıması insanları korkutuyor ister istemez. biz istanbulda bi yerden bi yere normal şartlarda ezile büzüle giderken yüzbinlerce yurtdışından gelecek kişi bu şehirler arasında nasıl ulaşımı sağlayabilecek merak konusu.

    ayrıca ramazan ayı mevzusunun tamamen hayal ürünü olduğunu düşünmekteyim. uefa komitesinde kimsenin oruç tutmayı ve dini inançları taktığı yok.* aksine dini inançları gözardı ederek sadece işin teknik kısmı onlar için önemli.

    bir de taraftar potansiyelimizin bir hayli fazla olması,** yapılacak yeni stadyumların atmosferlerinin diğer ülkelere oranla daha ateşli olması ve türkiye'nin en iyi 2 stadyumunda ** en çok taraftarı çekecek maçların yapılacak olması bir avantaj.

    beni bu turnuva adaylığımızda en rahatsız eden konu ise bölücülük. şimdi gidip kimseye terörist muamelesi yapacak değilim fakat bu turnuvaya aday olan 8 şehirin neden batıya yapışık bir biçimde seçildiği anlaşılamayacak bir düzeyde. doğunun resmen silip atılması en büyük dezavantaj.*(u: ben de doğu yerine batıyı tercih ederim fakat bu zihniyetle doğu unutturulmamalı ve en azından oralar ön planda tutularak sahip çıkılmalıdır)

    kısacası yatırımların bolluğuna, düzenlenecek ulaşım şartları da eklenirse diğer ülkelerin alamayacağı turnuva olacaktır. en büyük aday biz gibi duruyoruz. hele hele diğer ülkeler bu turnuvaları daha önce düzenlemiş ülkeler olduğundan yeni bir heyecan için bile türkiye'ye verilebilir bu turnuva.
App Store'dan indirin Google Play'den alın