resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2386
    gelschenkirchen doğumlu. 5 yaşında schalke kapısından girdi. 17 yıl formasını giydi. defansın her yerinde oynadı. sakat veya cezalı kimse yerine geçti. soğukkanlı, zeki, taktiksel, devamlı, atlet, odaklı, lider, versatil ve en önemlisi galatasaraylıydı. yıllarca beklediği sarı kırmızı formayı nihayet 2023 yılında giydi.

    beklenen ortasaha transferi için onlarca isim yazılıyor. 8 mi? 6 mı? box-to-box mı? sofyan mı? ndidi mi? hojbjerg mi? torreiranın yanına kimi almalı?

    onlar tartışadursun. 2014'te hürriyet'ten ali varlı'ya verdiği röportaj'da kaan belki de okan hocaya da mesajı vermişti:

    --- alıntı ---
    kaan, schalke'de ağırlıklı olarak defansta oynamasına rağmen asıl onun oynamak istediği yer ön libero. profesyonel futbolcu olduğu için hocasının, defansın neresinde olursa olsun verdiği göreve itiraz etmiyor ama. onun aklında hep orta sahada ön libero pozisyonunda oynamak var. kaan “benim ideal yerim defans değil. aslında oyun özelliklerim de defans futbolcusunun sahip olması gereken özellikler değil. ben öyle yırtıcı, her topa dalan birisi değilim. daha çok top dağıtmayı seviyorum. genç takımlarda oynarken steven gerard'ı hep kendime örnek alıyordum. hala benim idolüm o. posterleri hala odamda asılı. o benim hayallerimi büyüttü. videoda onu izler birşeyler öğrenmeye çalışırdım. bilgisayarımda onun görüntüleri yüklü. hala izlerim. o da orta sahada oynuyor. onun stilini seviyorum.”
    kendi pozisyonunda bundesliga'da oynayan futbolcular arasında ise xavi alonso ile schweinsteiger kaan'ın en beğendiği meslektaşları.
    --- alıntı ---

    söylenecekleri kaan söylemiş. almanca bir deyimden referansla noktayı koyalım: den wald vor lauter bäumen nicht sehen yani burnunun dibindekini görememek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın