• 20
    22 haziran 2024 gürcistan çekya maçını gürcistan'ın kazanması ve bizim de 22 haziran 2024 türkiye portekiz maçında mağlup olmamız durumunda son haftaya çok değişik bir şekilde girilebilir. şöyle ki;

    26 haziran 2024 çekya türkiye maçını kazanmamız durumunda kimseye bakmadan direkt gruptan çıkıyoruz fakat berabere kaldığımız senaryoda gürcistan'da portekiz'i yenerse* kendimizi 3. sırada buluruz. eğer çekya kazanırsa ve gürcistan'da portekiz'e yenilirse portekiz dışındaki tüm takımların puanları eşit oluyor. aynı şekilde kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puanlar da eşit. bu durumda gol farkına bakılacak.

    gürcistan, çekya karşısında şu an 1-0 önde. eğer 2 farkla kazanırsa ve bizde çekya'ya 2 farkla kaybedersek, bu üçlü arasındaki gol farkı da eşit olacak. bu durumda kendi aralarında oynadıkları maçlardaki gol sayısına bakılacak.

    türkiye 3(çekya'ya 2-0 kaybedersek), gürcistan 3(çekya'yı 2-0 yenerse) ve çekya ise 2 gol de kalmış olacak. bu sonuçla çekya'yı doğrudan turnuva dışına atmış olup, grubu 2. sırada bitiriyoruz.

    bu kötü bir senaryoydu. böyle bir senaryo da bile bir şekilde gruptan çıkıyoruz.

    fakat en kötü senaryo ise, gürcistan'ın çekya ve portekiz'i yenip, bizim de portekiz ve çekya'ya yenilmemiz olacak. bu durumda grubu son sırada bitiriyoruz.

    bir diğer senaryo, gürcistan'ın çekya'yı yenip, portekiz'e yenilmesi ve bizim de portekiz'e yenilip, çekya ile berabere kalmamız olacak. bu durumda grubu yine 2. sırada bitiriyoruz.

    eğer gürcistan çekya'yı yenip, portekiz'le berabere kalırsa, biz de portekiz'e yenilip, çekya ile berabere kalırsak da yine gruptan çıkıyoruz.

    yani gürcistan'ın bugünkü maçta çekya'yı yenmesi, bizim gruptan çıkmamızı bir hayli kolaylaştıracaktır.

    edit: benim bütün olasılıklarım, gürcistan'ın çekya'yı yenmesi üzerine yapılmıştı. entry'i gönderdim 1-1 oldu. daha da olasılık yazmam.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın