resim
Ronaldo Luís Nazário de Lima
Görev:Yönetim Kurulu Üyesi
Takım:Cruzeiro
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 471
    futbol romantiklerinin sevgilisi. iyi topçuydu, klas topçuydu evet. tıpkı ronaldinho gibi. ancak bu adamlar günümüz starlarıyla kıyaslanacak düzeyde değiller.

    2008 yılında yani 32 yaşındayken ronaldo'nun avrupa'daki kariyeri bitti. 1 tane şampiyonlar ligi bile kazanamadan bitti hem de. kıyaslandığı adamın, çakma ronaldo denilen adamın 5 tane şampiyonlar ligi kupası var, 5.

    kendisinin brezilya'da göbeğiyle top oynadığı yaşta cristiano ronaldo serie a'ya gitti. 98 maçta 81 gol attı 17 asist yaptı, 98 gole doğrudan etki etti. ronaldo ise 20'li yaşlarında oynadığı ve 30'un başlarında tekrardan döndüğü serie a'da 88 maçta 58 gol, 11 asist yapabildi. ikisinin real madrid, la liga kariyerlerini kıyaslamanın lüzumu yok zaten. arada uçurum var.

    şampiyonlar ligi'nde burak yılmaz kadar golü olan adamı gelmiş geçmiş en iyi santrfor ilan etmek, en iyi futbolcular arasına koymak romantikliktir.

    sakatlanmasaydı, kendine iyi baksaydı gibi afaki şeyler üzerinden konuşmaya gerek yok. futbol ronaldo'nun oynadığı dönemden çok daha zor, hemen hemen her sporda olduğu gibi futbol da gelişti. özellikle futbolcuların atletik kapasitesi geçmişe oranla çok daha yüksek. geçmişte bile fiziken sıkıntı yaşayan ronaldo, günümüz futbolunda ne kadar var olabilirdi?

    bana sorarsanız bırakın cristiano ronaldo'yu, luis suarez bile kendisinden daha büyük futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın