• 273
    bursa belediye başkanı tarafından şampiyonlar ligi maçlarını bursa'da oynayacağı açıklanmış takım.

    --- alıntı ---
    stat, devler ligi'ne yetişecek"
    bursa büyükşehir belediye başkanı recep altepe, bursa atatürk stadı'ndaki yenileme çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını ve stadın şampiyonlar ligi maçlarına yetiştirileceğini söyledi.

    altepe, bursaspor kulübü ikinci başkanı haluk özkıyıcı, yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkan yardımcılarıyla birlikte bursa atatürk stadı'nda incelemelerde bulundu.

    stadın mülkiyetinin bursa büyükşehir belediyesi'ne ait olduğunu anımsatan altepe, yenileme çalışmalarına ilişkin proje ve diğer bürokratik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

    altepe, uefa yetkililerinin statta 22 konuda eksik bulduğunu belirterek, hem bu eksiklerin giderileceğini hem de stat kapasitesinin zeminden aşağıya inerek, yaklaşık 6 bin artırılacağını belirtti.

    bursaspor'un şampiyonlar ligi maçlarını bursa'da oynamasını arzu ettiklerini ifade eden altepe, ''çalışmalar en kısa sürede başlayacak ve stat şampiyonlar ligi maçlarına yetişecek. statla ilgili bazı bürokratik işlemler var. bunlar giderilir giderilmez çalışmalar başlayacak'' dedi.
    ''çalışmalar ne zaman başlayacak?'' sorusuna altepe, ''biz yarın hemen başlamak istiyoruz, ama yasal işlemlerin de bitirilmesi lazım'' yanıtını verdi.
    altepe, ''timsah arena stadı ile ilgili çalışmalar ne durumda?'' sorusunu ise ''sona gelindi, ihale aşamasına gelindi. en kısa sürede ihaleye çıkılacak. 45 bin kapasiteli stadı da 1.5 yılda bitirmeyi planlıyoruz. bursa'ya bursaspor'a modern bir stat kazandırmayı planlıyoruz. inşallah bundan sonra bursaspor her yıl şampiyonlar ligi'nde mücadele edecek'' diye yanıtladı.

    bursaspor kulübü ikinci başkanı haluk özkıyıcı da stattaki yenileme çalışmalarının şampiyonlar ligi maçlarına kadar bitmeyeceği yönünde endişelerinin bulunmadığını kaydetti.

    tespit edilen eksiklerin giderilmesi, stat kapasitesinin artırılmasına yönelik uzmanların gerekli proje çalışmalarını bitirdiğini anlatan özkıyıcı, ''hazırlıklar son aşamaya geldi. stat kısa sürede hazır hale gelecek'' dedi.

    özkıyıcı, ''taraftarların, 'şampiyonlar ligi gruplarında eşleşemediğimiz takdirde real madrid ile sezon açılışı maçı oynayalım' talebi olduğunun anımsatılması üzerine, ''bu konuya ilişkin bir çalışmamız yok. olabilecek şeyler üzerinde konuşmak lazım. ama bu konuyu araştırırız'' değerlendirmesinde bulundu.

    bursa atatürk stadı'nda yapılacak yenileme çalışmaları çerçevesinde, tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri ve çıkış kapılarının sayısı artırılacak. basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler de giderilecek. ayrıca stat zemininin yaklaşık 2,5 metre aşağısına inilerek, kapalı ve maraton tribünlerinde 8, kale arkalarındaki tribünlerde ise 7 sıra ek tribün sağlanacak.
    --- alıntı ---

    lig tv
App Store'dan indirin Google Play'den alın