resim
Michy Batshuayi-Atunga
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Belçika
  • 723
    seferovic, vinicius, bakambu gibi son dönemdeki forvet alternatiflerimize baktığımızda icardi'nin yokluğunda gönül rahatlığıyla ilk 11'de yer alırız diyen bir isim olmadı.

    okan hocanın başlangıç periyodunda gomis'in katkıları yadsınamaz. ancak yine de ilerlemiş yaşıyla ve sezonun devamında yorgun düşme ihtimaliyle uzun vadeli bir planlama yapmak olası değildi.

    hücum hattındaki alternatifsizlik, hocanın ilk iki sezonunda başını ağrıtan bir durum oldu özetle. belki de bu nedenle garantiye gitmek istedi. ligi bilen, zaha veya oliviera gibi yedek kalmaktan dolayı sıkıntı çıkarmayacağını düşündüğü, oyunda olduğu sürece verdiği katkı yüksek düzeyde olan bir isme kavuştuk gibi görünüyor. imzalar atılmadan kesin konuşmamak en hayırlısı yine de.

    uzun bir maraton olacak önümüzde. bu nedenle iki deneyimli isimle bu yola çıkmak hayrımıza olacaktır. icardi'yi idare etme konusunda aşılması gereken bir eşik olacaktır bu transferle. yeri geldiğinde batshuayi ile maça başlama durumları olacaktır. sezon içerisinde icardi'nin son 30 dakika oyundan çıkma sıklığında artış yaşanabilir. neticede alınan isim de vinicius gibi dar bir zamanda şans bulması için getirilmiyor. o dengeyi gözetip icardi'nin de sorun çıkarmayacağı şekilde çözüme kavuşturmak önemli.

    maliyet konusunda çekinceleri anlıyorum. ancak geçen yıl boşa atılan kurşunlardan biri olan ndombele yerine ikame etmişiz gibi düşünebiliriz. ndombele, angelino, tete, zaha, oliviera, aurier, vinicius, sezonun son bölümü olmasa ziyech gibi ciddi bir maliyete rağmen verim almakta zorluk yaşadığımız isimlerle bir yılı geride bıraktık. o nedenle bu oyunculara ek olarak bir külfet gibi görmeyelim. bu oyuncuların bir kısmından veya belki de hepsinden çıkış yaptığımız bir süreçte yapılan, ne alacağımızı bildiğimiz bir hamle olarak değerlendirmeyi daha sağlıklı buluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın