resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3868
    futbolcumuz.

    2023-2024 sezonu maçlarını tekrar izlerken fark ettiğim şey, evet beklediğimiz patlayıcı özelliğini neredeyse hiç göremedik kendisinin ama önemli katkılar verdi oynadığı süre boyunca.

    30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçı'nda, gerideyken ve rakip kalede kilidi açmakta zorlanırken güzel bir vücut çalımı ve akabinde mermi gibi bir şutla kilidi açması,

    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı'nda, 2 tane unitedlı defans oyuncusuyla boğuşup zor pozisyonda çok akılcı bir vuruşla gol yapıp takımı diriltmesi,

    3 kasım 2023 galatasaray kasımpaşa maçı'nda, ikili mücadeleyi kazanıp ceza sahasının dışından yerden mükemmel bir şutla, pek de iyi oynamadığımız bir maçta kilidi açması, sonrasında da takipçiliğiyle ikinci golü bulması,

    21 ocak 2024 trabzonspor galatasaray maçı'nda oynamış olduğu harika futbol ve ilk attığı muhteşem gol, hepimizin temkinle baktığı trabzon deplasmanını zordan kolaya çeviren futbolcuydu kendisi o maçta.

    17 mart 2024 kasımpaşa galatasaray maçı'nda, 3-2 geriye düşüp demoralize olmuşken, kasımpaşalılar gole bile sevinemeden defansın arkasına harika bir şekilde kaçması ve ikili mücadele sonucunda kazandırdığı penaltı+kırmızı kart, penaltı kaçsa da sonrasında 11'e 10 oynayarak maçı kazandık.

    ve en önemlisi, bir türlü topu kaleye sokamadığımız 29 ocak 2024 galatasaray gaziantep fk maçı'nda, hiç gerilmeden yine mermi gibi bir şutla kilidi açması, bu gol olmasa belki de şampiyonluk gidebilirdi.

    evet çok maliyetli, evet vücut dili bana da çok olumsuz geliyor ama, kendisini de geçmişte yaşadığımız diğer transfer başarısızlıkları ile de aynı kefeye koyamam. bu kadar başa baş, milimetrik geçen bir sezonda, arkamızdaki fenerbahçe'nin 99 puan toplayıp lig rekorunu kırdığı bir sezonda şampiyon olduysak kendisinin de yukarda yazdığım önemli katkıları vardır. bu kadar kafa kafaya geçen bir sezonda, verilen her bir katkı altın değerinde çünkü. ve zaha bu katkıları, bireysel yeteneğiyle verdi. öyle beleş goller, kim olsa atardı dediğimiz katkılar değil yani. hepsi ekstra goller. kendisine müteşekkirim bu anlamda. bizde kalsa da, bizden ayrılsa da kendisine 2023-2024 sezonu için teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın