• 37
    milli takımın mecburiyetten dolayı aksi gerekmedikçe beyaz üzerine kırmızı göğüs bandı olan formayla sahaya çıkmayı ve bu formayı ne olursa olsun değiştirmemeyi bilmesi lazım.

    ancak ne yazık ki biz 90'ların ilk yarısından 2010'ların ilk yarısına kadar bu tarihsel formamızı bir kenara bırakıp değişik şeyler denedik. öncelikle italya ile maçı olan her takım karşışında mavi altına beyaz giymiş bir rakip göreceğini biliyorsa bizim de bembeyaz ve göğsünde kırmızı bir bant olan bir forma ile çıkacağımızı bilmesi lazım. hatta zamanında denenip tepki ile reddedilen turkuaz fikrini de bir markalaşma için desteklemiştim. pekala tüm dünya bu rengi bize atfedip bu formayı görünce türkiye'nin maçı var diyebilirdi. ancak bizim ülkemizin değişik bir tutuculuğu var.

    ve herkesin dediği gibi formada amblemi kullanmasa dahi diğer ekipmanlar üzerinde resmen 10 dakikada ilkokul öğrencileri tarafından çizilmiş gibi duran şu amblem varken ciddiye alınmamız dahi zor. ülkemizin futbol aklının markalaşma fikrine bu kadar uzak olması üzücü.

    not: ben 2008'de uzun yıllar sonra geri dönülen ilk göğüs bantlı formamızı almıştım. kırmızı üzerine beyaz bantlı olandan. hala maç günleri giyerim. ama bence beyaz üzerine kırmızı bant olan her zaman el üstünde tutulmalı ve ikonikleşmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın