• 344
    eksilenecek olsam bile yazmak istediğim bir olaya imza atmış oyuncuları bulunan takımdır. bence bir birey istediği zaman ve istediği durumda siyasi görüşünü dile getirebilmelidir. bu temel bir haktır bence. bildirilen görüşe katılırız veya katılmayız o ayrı mesele. bunun tek istisnası insan haklarına aykırı aşırı ekstremist (nazizm vs) görüşler dile getirmektir. asıl bizler "şu şu kişiler görüş bildiremez" dediğimiz zaman insanların özgür düşüncelerini ifade hakkına müdahale etmiş oluyoruz.

    bence biz sporda siyaset olmaz olayını yanlış anlıyoruz. sporda siyaset mesela şu şekilde olmaz; bir takımın oyuncularının siyasal görüşlerine göre seçilmesi gibi (terör güzellemesi vs gibi aşırı durumlar hariç elbette). insanların hangi durumlarda ve hangi zamanlarda siyasi görüş bildirip bildiremeyeceğini konuşmaya başladığımız anda bir kapıyı açmış oluyoruz - insanların birbirinin özgürlüğüne karışabilecekleri bir odanın kapısı bu. bugün biz fransa milli takımına bunu diyoruz, yarın da onlar bizim için bunu söyleyebilirler. örneğin avrupa parlamentosunda türkiye'ye yönelik ırkçı bir karar alınsa ve milli futbolcularımız buna avrupa şampiyonasında tepki gösterse, fransa halkı bu sefer de bizim bu yaptığımızın yanlış olduğunu söylerse onlara bir şey deme hakkımız kalıyor mu?

    bırakın insanlar istedikleri şeyi istedikleri zaman istedikleri yerde ve istedikleri platformda söylesinler. ırkçılık, renk, din ve mezhep ayrımı gibi insan haklarına aykırı şeyler olmadıkça tabii. hele hele sosyal medyada yazdığı bir cümle için hapse atılan insanların olduğu bir ülkede yaşıyorsak bence bu tip şeyleri söylemeye asla hakkımız yok..
App Store'dan indirin Google Play'den alın